Γαλλία: Χαμός στα πρατήρια υγρών καυσίμων – Σε ποιους απαγορεύτηκε η είσοδος

astinomia kausima gallia

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση έξω από τα βενζινάδικα στη Γαλλία, με την αστυνομία να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους, ρίχνοντας… πόρτα σε οδηγούς.

Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες έξω από τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Γαλλία, λόγω των απεργιών στα διυλιστήρια της χώρας. Πολλά από τα πρατήρια έχουν μείνει χωρίς βενζίνη, ενώ σε άλλα έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων, δοκιμάζοντας τα νεύρα των εξουθενωμένων από την αναμονή οδηγών.

Απέλπιδες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του χάος που έχει δημιουργηθεί έξω από τα πρατήρια καταβάλλουν οι γαλλικές αστυνομικές αρχές οι οποίες εποπτεύουν τη συμπεριφορά των οδηγών, την ίδια ώρα που δημιουργούν… λίστες προτεραιότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άνδρες της αστυνομίας, μάλιστα, φαίνεται να ρίχνουν… πόρτα σε όσα αυτοκίνητα έχουν αρκετή ποσότητα καυσίμων στο ρεζερβουάρ τους.

Ενδεικτικό είναι το ρεπορτάζ του France24 στο οποίο οποίο γινόμαστε μάρτυρες μιας στιχομυθίας. Άνδρες της αστυνομίας σταμάτησαν Ι.Χ. ρωτώντας τον σχετικά με την ποσότητα του καυσίμου που υπάρχει στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του.

Όταν ο τελευταίος τους απάντησε ότι το ρεζερβουάρ ήταν γεμάτο πάνω από τη μέση, τότε του γνωστοποίησαν ότι δεν μπορεί να εισέλθει στο βενζινάδικο.

Υπενθυμίζεται ότι η έλλειψη καυσίμων στη Γαλλία έχει προκληθεί λόγω των απεργιών που πραγματοποιεί από τις 27 Σεπτεμβρίου το συνδικάτο CGT στα διυλιστήρια της ExxonMobil και της TotalEnergies.

Μόνο η TotalEnergies διαθέτει περίπου 3.500 πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα, που αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο όλων των πρατηρίων στη χώρα, σύμφωνα με το France24.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, γαλλικά τηλεοπτικά μέσα κάνουν λόγο για κλυκλώματα που γεμίζουν μπιτόνια με βενζίνη και στη συνέχεια τα μεταπωλούν, μέσω του διαδικτύου, σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 3 και 3,5 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ