Ford Mustang Mach-E: Τα 10 στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει

Ford Mustang Mach-E

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Ford προτάσσει ελκυστική εμφάνιση, εμπνευσμένη οδική συμπεριφορά και σύγχρονες τεχνολογίες.

Η νέα Ford Mustang Mach-E είναι το αυτοκίνητο που φέρνει στο σήμερα το μέλλον της αυτοκίνησης. Αποτελώντας το αποτέλεσμα μιας εξελικτικής διαδικασίας επικεντρωμένης αποκλειστικά στις ανάγκες και επιθυμίες των πελατών, η νέα Mustang Mach-E είναι ένα κομψό SUV με «ηλεκτρική καρδιά» που συγχρόνως προσφέρει μεγάλες ανέσεις.

Παράλληλα, η Ford Mustang Mach-E έχει εμπνευσμένη οδική συμπεριφορά και προηγμένη τεχνολογία διασύνδεσης που την καθιστά ακόμα καλύτερη με την πάροδο του χρόνου.

Ford Mustang Mach-e
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθούν τα 10 στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει

1. Γνήσιο DNA Mustang

Για πρώτη φορά σε διάστημα 55 και πλέον χρόνων, η Ford επέκτεινε με τη Mustang Mach-E την οικογένεια Mustang, φέροντας το διάσημο Pony στη νέα και άκρως συναρπαστική ηλεκτρική εποχή. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο, πλήρως ηλεκτρικό SUV που διέπεται από τις ίδιες ακριβώς αρχές, όπως η ελευθερία, η πρόοδος και οι καταιγιστικές επιδόσεις, που ενέπνευσαν όλα αυτά τα χρόνια το δημοφιλέστερο σπορ κουπέ μοντέλο σε όλο τον κόσμο.

2. Κουπέ σχεδιασμός αλλά και χώροι SUV

Η Mustang Mach-E είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως Mustang, διαθέτοντας πολλά από τα γνωστά στοιχεία ταυτότητας της οικογένειας Mustang, όπως το μακρύ και δυναμικό καπό, η σχεδίαση των ώμων του αμαξώματος, οι επιθετικοί εμπρόσθιοι προβολείς και, το σήμα κατατεθέν, τα πίσω φώτα με τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη νέα, πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα της Ford που επιτρέπει την εγκατάσταση της μπαταρίας στο κάτω μέρους του αμαξώματος, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της εταιρείας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα SUV το οποίο, εκτός του ότι ενσαρκώνει άριστα το σπορ πνεύμα της Mustang, μεγιστοποιεί ταυτόχρονα το χώρο για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους.

ford mustang mach-e
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Βάζει οριστικό τέλος στο άγχος αυτονομίας

Η νέα Mustang Mach-E έρχεται να βάλει οριστικό τέλος στο άγχος αυτονομίας, μιας και η προηγμένη τεχνολογία της μπαταρίας επιτρέπει την κάλυψη μιας απόστασης συνολικού μήκους έως και 600 km (WLTP) με μια πλήρη φόρτιση. Θέλοντας να προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για όλες τις απαιτήσεις, η νέα Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις standard-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 75,7 kWh) και extended-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 98,8 kWh).

ford mustang mach-e

4. Intelligent Range

Το σύστημα Intelligent Range, αξιοποιώντας τη συνδεσιμότητα μέσω cloud σε πραγματικό χρόνο (live), έχει την δυνατότητα να υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία του οχήματος ανά πάσα στιγμή, αναγνωρίζοντας τόσο τον τρόπο οδήγησης του κάθε χρήστη όσο επίσης λαμβάνοντας υπόψιν διαφόρους παράγοντες που επηρεάζουν την ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος όπως την πρόβλεψη της εξωτερικής θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, την υψομετρική διαφορά του προορισμού που έχει οριστεί στο σύστημα πλοήγησης, καθώς επίσης την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο αξιοποιώντας μάλιστα ακόμα και δεδομένα από άλλα ηλεκτρικά οχήματα της Ford που προπορεύονται στο δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύστημα συνεπώς, λαμβάνοντας δεδομένα από το περιβάλλον έχει την δυνατότητα να προβλέπει με ακρίβεια την κατανάλωση ενέργειας και την αυτονομία του οχήματος κρατώντας ενήμερο κάθε φορά τον οδηγό. Εάν η αυτονομία μεταβληθεί σημαντικά από κάποιους παράγοντες, σχετική ειδοποίηση επισημαίνει στον οδηγό τη νέα τιμή της αυτονομίας, ενημερώνοντας τον αντίστοιχα για την αιτία της αλλαγής.

ford mustang mach-e

5. Μοναδικά χαρακτηριστικά ασφάλειας και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης

H νέα Mustang Mach-E προσφέρει ένα πλούσιο και ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό στους πελάτες, σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις, την καλύτερη σχέσης αξίας/τιμής στην κατηγορία του. Ανάμεσα στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης με τα οποία εξοπλίζεται η νέα Mustang Mach-E υποστηρίζοντας οδηγό και επιβάτες ξεχωρίζουν τα Adaptive Cruise Control (ACC), Speed Sign Recognition, Lane-Keeping System, Intelligent Speed Limiter, Local Hazard Information, 360ο κάμερα, Road Edge Detection, Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection, Post-Collision Braking, Evasive Steering Assist και Wrong Way Alert.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6. Οδήγηση με ένα πεντάλ- Οne Pedal Drive

Άλλη μία νέα τεχνολογία που προσφέρει επίσης η νέα Ford Mach-E είναι η δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ βοηθώντας έτσι στην ανάκτηση περισσότερης κινητικής ενέργειας προς την μπαταρία, για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και οικονομία. Σε αυτή την περίπτωση, η επιτάχυνση & η επιβράδυνση ελέγχονται πιέζοντας ή αφήνοντας το πεντάλ του γκαζιού αντίστοιχα. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση το πεντάλ του φρένου παραμένει ενεργό για περιπτώσεις όπου απαιτείται μεγαλύτερη ισχύ πέδησης. Το πλεονέκτημα της τεχνολογίας αυτής είναι ότι κάνει την οδήγηση περισσότερο ξεκούραστη καθώς ο οδηγός δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί συχνά το φρένο, ανατροφοδοτώντας κατά την οδήγηση συνεχώς την μπαταρία με ενέργεια.

ford mustang mach-e

Ο τρόπος που ανταποκρίνεται η ανάκτηση της ενέργειας κάθε φορά επηρεάζεται από την λειτουργία οδήγησης/Drive modes που έχουμε κάθε φορά επιλέξει. Για παράδειγμα στην επιλογή οδήγησης ‘Untamed’ η επιβράδυνση του οχήματος είναι πιο έντονη με την ηλεκτρική ενέργεια που ανακτάται να είναι περισσότερη. Η νέα λειτουργία είναι ιδανική για περιπτώσεις όπως η πυκνή κίνηση στους δρόμους ενώ το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο, ακόμα και σε κλίση, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα πεντάλ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

7. Χρήση Κινητού Τηλεφώνου ως κλειδί- Phone As A Key (PaaK):

Η πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου γίνεται εύκολα και αβίαστα με την υιοθέτηση της τεχνολογίας “Phone As A Key” (PaaK), που κάνει το ντεμπούτο της στη γκάμα Ford με τη νέα Ford Mach-E. Με τη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth, το όχημα μπορεί να ανιχνεύει τα smartphone των ιδιοκτητών καθώς πλησιάζουν το όχημα ξεκλειδώνοντας τις πόρτες της Ford Mach-E και επιτρέποντας την εκκίνηση χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν το τηλέφωνό τους από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσουν το κλειδί. Σε περίπτωση πλήρους αποφόρτισης ή απώλειας του κινητού τηλεφώνου, οι ιδιοκτήτες της Ford Mach-E μπορούν να εισάγουν ενναλακτικά έναν κωδικό ασφαλείας στο κρυφό πληκτρολόγιο αφής που βρίσκεται στην μεσαία κολόνα του οχήματος, καθώς και έναν ξεχωριστό επταψήφιο κωδικό στην κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό για την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

8. Εκδόσεις για όλες τις ανάγκες

Η νέα Mustang Mach-E προσφέρεται σε πισωκίνητες (RWD) και τετρακίνητες εκδόσεις (AWD), με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες. H πρώτη από αυτές εφοδιάζεται με μπαταρία 75,7 kWh και η δεύτερη με αντίστοιχη 98,8 kWh. H έκδοση της Mustang Mach-E με κίνηση στους πίσω τροχούς και την standard range μπαταρία αποδίδει ισχύ 269 ίππων και μέιστη ροπή 430 Nm, με την αντίστοιχη εκδοχή του μοντέλου με την extended range μπαταρία να αποδίδει 294 ίππους. Οι τετρακίνητες εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E αποδίδουν 269 και 351 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να διαμορφώνεται και στις δυο περιπτώσεις στα 580 Nm. Στην κορυφή των εκδόσεων βρίσκεται η τετρακίνητη έκδοση GT με 487 ίππους και 860 Nm ροπής. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ford mustang mach-e

9. Ενημέρωση και ψυχαγωγία SYNC 4A

Επικοινωνία και ψυχαγωγία με σύνδεση μέσω cloud με οθόνη αφής 15,5 ιντσών, ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (over-the-air updates), αναγνώριση φωνής συνομιλίας, ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay & Android Auto και απομακρυσμένη διαχείριση φόρτισης οχήματος. Επιπλέον, η προηγμένη πλοήγηση σχεδιάζει έξυπνα στάσεις φόρτισης σε ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας. Το Sync4 προσφέρει επίσης την δυνατότητα της συνεχούς ενημέρωσης του οδηγού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συμβουλεύοντάς τον πού και πότε να φορτίσει, αλλά και ενημερώνοντάς τον σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα σταθμού φόρτισης, καθώς και για το σχετικό κόστος αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση του για την αυτονομία του αυτοκινήτου.

10. Εγγύηση Mustang

H μπαταρία της Ford Mustang Mach-E, καθώς επίσης και όλα τα ηλεκτρολογικά παρελκόμενα υψηλής τάσης προστατεύoνται με εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect 8 ετών ή 160.000 χλμ. Για όλα τα υπόλοιπα μέρη του οχήματος προσφέρεται εργοστασιακή εγγύηση 2 χρόνων. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ford mustang mach-e

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ