Αναβάθμιση για το Ford Focus ST με «πακέτο» για την πίστα

Ford Focus ST Track Pack 2022

Εργοστασιακή βελτίωση υπό τη μορφή πακέτου για το Focus ST παρουσίασε η Ford με στόχο να «ακονίσει» τη δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου της σε περιβάλλον πίστας.

Το Ford Focus ST είναι ένα από τα πλέον δυναμικά hatchbaks στη μικρομεσαία κατηγορία και παρουσιάζει ένα ισορροπημένο «προφίλ» αναφορικά με τη λειτουργία της ανάρτησής του στην καθημερινότητα αλλά και τη δυναμική οδήγηση.

Θέλοντας να ενισχύσει περισσότερο τις δυνατότητες του μοντέλου της σε περιβάλλον πίστας -και όχι μόνο- η Ford παρουσίασε ένα εργοστασιακό πακέτο βελτιώσεων, το οποίο έρχεται για να δώσει στο Focus ST άλλο «αέρα» βελτιώνοντας το πάτημά του σε κάθε συνθήκη.

Ford Focus ST Track Pack 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα το πακέτο εργοστασιακών βελτιώσεων της Ford για το Focus ST ονομάζεται «Track Pack» και «αγγίζει» όλα εκείνα τα σημεία που χρειάζεται για να ρίξει το hatchback το γυρολόγιό του.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά στην αντικατάσταση των εργοστασιακών ελατηρίων και αμορτισέρ με νέα που προέρχονται από την KW Automotive.

Τα νέα αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα αναφορικά με την απόσβεση συμπίεσης και την επαναφορά σε 12 και 16 θέσεις αντίστοιχα και συνεργάζονται με επίσης νέα ελατήρια. Τα τελευταία παρουσιάζουν αυξημένη σκληρότητα κατά 50% έναντι των ελατηρίων πρώτης τοποθέτησης, ενώ χαμηλώνουν το αμάξωμα κατά 10 χλστ. Άλλα 15 χλστ. χαμηλότερα μπορεί να κατέβει το αμάξωμα προς το έδαφος έπειτα από ρυθμίσεις στην ανάρτηση.

Ford Focus ST Track Pack 2022

Επόμενη αλλαγή, που βελτιώνει τη λειτουργία της ανάρτησης, την απόδοση του συστήματος πέδησης αλλά και την ταχύτητα στην αλλαγή κατεύθυνσης, αφορά στην αλλαγή των τροχών. Οι νέοι αλουμινένιοι τροχοί του Track Pack έχουν διάμετρο 19 ιντσών. Έναντι των στάνταρ τροχών που αντικαθιστούν είναι ελαφρύτεροι κατά 10% χάρη σε μία νέα μέθοδο κατεργασίας του αλουμινίου, ενώ για ελαστικά έχουν τοποθετηθεί τα Pirelli P Zero Corsa.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελευταία μεγάλη αλλαγή στα μηχανικά μέρη είναι η βελτίωση στο σύστημα πέδησης. Στο βελτιωμένο Focus ST η Ford άλλαξε τους στάνταρ δίσκους των 330 χλστ. με άλλους μεγαλύτερης διαμέτρου, η οποία φτάνει τώρα στα 363 χιλιοστά, ενώ νέες είναι και οι δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, η οποίες φέρουν την υπογραφή της Brembo.

Ford Focus ST Track Pack 2022

Οι αλλαγές συνεχίζονται και σε επίπεδο αισθητικής με τον διαχύτη στο πίσω μέρος, το πίσω σπόιλερ αλλά και τα μικρά πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα μα είναι βαμμένα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, άσχετα από το χρώμα του αμαξώματος. Στο ίδιο χρώμα είναι επίσης η οροφή, η γρίλια εμπρός και τα καλύμματα των καθρεπτών.

Αλλαγές, τέλος, τον τομέα του κινητήρα δεν υπάρχουν με τον υπετροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,3 λίτρων να αποδίδει 280 ίππους και να προσφέρει στο Focus ST 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα με την τελική να φτάνει στα 250 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ