Το Fiat Fastback θα κοστίζει στη Βραζιλία από 23 χιλιάδες ευρώ

Fiat Fastback Brazil

Το Coupe SUV που εξελίσσει η Fiat για τις λατινοαμερικανικές αγορές, και κυρίως της Βραζιλίας, θα διατίθεται από τον προσεχή Σεπτέμβριο και σε αρκετά ελκυστική τιμή - αλλά παραμένει άγνωστο αν θα βρει το δρόμο του προς την Ευρώπη.

Το Fiat Fastback, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι αρκετά συμπαγές -με μήκος μικρότερο των 4,4 μέτρων- και θα διατίθεται με μικρούς turbo κινητήρες βενζίνης, και τιμή αρκετά μικρότερη από του Jeep Renegade.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα συνδυάζεται, επίσης, με ηλεκτρονικά συστήματα όπως της αποφυγής σύγκρουσης και του ελέγχου διατήρηση λωρίδας - τα οποία δεν έχουν στη Νότια Αμερική την ίδια ευρεία επέκταση στα καινούρια αυτοκίνητα, όσο στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό του νέου Fastback θα περιλαμβάνονται οι οθόνες και τα συστήματα πουλμέσων των σύγχρονων ευρωπαϊκών Fiat: μεταξύ άλλων ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων, και μαζί στο κέντρο της κονσόλας η οθόνη 10'' για τα multimedia και για την ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

Σε αντίθεση με άλλα Fiat της βραζιλιάνικης αγοράς, όπως το Pulse του 2021, το νέο Fastback δεν θα έχει ατμοσφαιρικούς κινητήρες. Η γκάμα του κάτω από το καπό θα περιλαμβάνει τον κινητήρα 1.0 Turbo απόδοσης 130 ίππων και τον 1.3 Turbo των 175 hp, σε συνδυασμό είτε με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε το CVT.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι η Fiat είχε παρουσιάσει ως πρωτότυπο το Fastback πριν από τέσσερα χρόνια, το 2018. Αν και προς το παρόν δεν έχει αποκαλύψει πλήρως την έκδοση παραγωγής, η σιλουέτα του από το τελευταίο teaser της εταιρείας δείχνει σχεδόν πανομοιότυπη με του πρωτοτύπου.

Είναι δημιούργημα του σχεδιαστικού κέντρου της Fiat Νότιας Αμερικής, και στο εσωτερικό της εταιρείας είναι γνωστό με την ονομασία «Project 376». Βασίζεται στην πλατφόρμα MLA, την ίδια που χρησιμοποιείται και για το Pulse, και μετεξέλιξη του δαπέδου ΜΡ1 που έχουν τα Argo και Cronos. Η επίσημη αποκάλυψη του βραζιλιάνικου Fiat Fastback αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι, και η έναρξη των πωλήσεών του νωρίς το Φθινόπωρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ