Το πρώτο coupe SUV της Fiat κλέβει τις εντυπώσεις

Fiat Fastback

Καθώς στην Ευρώπη η Fiat ξεκινά την αλματώδη της αναγέννηση υπό τον όμιλο Stellantis, στη Λατινική Αμερική συνεχίζει την έντονη δραστηριότητά της έχοντας σχεδόν έτοιμο το πρώτο της υβριδικό Coupe SUV.

Η πρεμιέρα του νέου ιταλικού Coupe SUV θα γίνει στη Βραζιλία, σε μία από τις σημαντικότερες αγορές για την ιταλική εταιρεία, και σύντομα η διάθεσή του θα εξαπλωθεί σε όλες τις χώρες της Νότιας Αμερικής. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν θα κάνει το πέρασμα του Ατλαντικού, και η αλήθεια είναι πως θα είναι κρίμα αν δεν το κάνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι η Fiat έχει ανακοινώσει, δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της Olivier Francois, ότι θα παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο από τώρα μέχρι και το 2027, που θα κάνει την πλήρη μετάβαση στην κατασκευή αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στα τελευταία θα περιλαμβάνεται ο διάδοχος του Punto και αρκετά Crossover/SUV, και παραπένει η απορία αν σε αυτά θα περιλαμβάνεται και το Fastback. Η μονάδα ισχύος του νέου Coupe SUV δεν θα απέτρεπε κάτι τέτοιο, πάντως, διότι θα είναι υβριδική. Για την ακρίβεια, αυτό είναι το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο που θα διαθέτει η Fiat στη Λατινική Αμερική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Fastback θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Fiat Pulse, το συμπαγές B-SUV που πωλείται στη Βραζιλία. Ωστόσο, θα είναι μεγαλύτερο σε μήκος, και το μεταξόνιό του θα αγγίζει τα 2,53 μέτρα. Το χωροταξικό όφελος από το μεγαλύτερο μέγεθος θα αφιερωθεί κυρίως στο χώρο αποσκευών, που θα ξεπερνάει τα 525 λίτρα, καθώς οι διαστάσεις για τους επιβάτες θα παραμείνουν λίγο ως πολύ ίδιες με του Pulse.

Πέραν του δαπέδου, σχεδόν το σύνολο των μηχανικών μερών που κρύβει το πλήρως ανασχεδιασμένο αμάξωμα θα είναι ίδια με του B-SUV. Η διάθεση από τη Fiat αυτής της Coupe SUV παραλλαγής του Pulse ακολουθεί την παρουσίαση στη Λατινική Αμερική του αντίστοιχου Volkswagen Nivus.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτόν τον καιρό η Fiat πραγματοποιεί δοκιμές του Fastback με καμουφλαρισμένα πρωτότυπα στη Βραζιλία, πριν το παρουσιάσει προς το τέλος του χρόνου. Θα είχε κάνει την πρεμιέρα του νωρίτερα, αλλά καθυστέρησε -και αυτό- από την πανδημία και την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ