Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το μεγαλύτερο Smart #3 των 422 ίππων

Smart #3

Μετά το συμπαγές Smart #1 της νέας, ηλεκτρικής εποχής της εταιρείας, στη ΙΑΑ 2023 αποκαλύφθηκε και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις Smart #3 με 422 ίππους και αυτονομία 455 χιλιομέτρων.

Το Smart #3 της μεγάλης γερμανικής έκθεσης -που έχει μεταφερθεί τα τελευταία χρόνια από τη Φρανκφούρτη στο Μόναχο- έχει τις τελικές προδιαγραφές για την ευρωπαϊκή ήπειρο, στην οποία θα αρχίσει να διατίθεται από τις αρχές του 2024 (στο τέλος του 2023 για τη γερμανική αγορά). Μαζί, η εταιρεία παρουσίασε και μια επετειακή του έκδοση για τα 25 χρόνια της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Smart #3 παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες στην Κίνα, μιας και είναι προϊόν της συνεργασίας της Daimler με την Geely. Η πρώτη του έκδοση έχει έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 268 ίππων, αλλά υπάρχει και η έκδοση Smart #3 Brabus που προσφέρει 422 hp με δύο μοτέρ - ένα σε κάθε άξονα.

Η κορυφαία αυτή έκδοση φέρνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα, σε σχέση με τα 5,8'' της λιγότερο ισχυρής. Η ηλεκτρική αυτονομία των δύο εκδοχών αυτών του Smart #3 είναι 435 και 455 χιλιόμετρα αντίστοιχα, ενώ η μπαταρία του δύναται να φορτίσει με ρυθμό έως και 150 kW. Αυτό σημαίνει φόρτιση σε ποσοστό 10-80% της μπαταρίας σε 30 λεπτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για την ειδική επετειακή έκδοση του #3, η 25th Anniversary Edition βασίζεται φυσικά στην έκδοση Brabus και διαθέτει επιπλέον πανοραμική γυάλινη οροφή, αναβαθμισμένα φώτα LED, κόκκινες λεπτομέρειες στο αμάξωμα και στο εσωτερικό και καθίσματα σε λευκή-μαύρη διχρωμία με ενσωματωμένα προσκέφαλα.

Οι εκδόσεις Brabus και 25th Anniversary διαθέτουν τη μεγάλη ψηφιακή οθόνη των 12,8 ιντσών στο ταμπλό, δίπλα στην οθόνη των 9,2'' για τον πίνακα οργάνων και head-up display 10''. Ο εξοπλισμός τους συμπληρώνεται με ηχοσύστημα Beats που περιλαμβάνει 13 ηχεία. Προς το παρόν η Smart δεν έχει ανακοινώσει τον τιμοκατάλογο του δεύτερου, και μεγαλύτερου ηλεκτρικού SUV της.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ