Το «θηρίο» που εξελίσσουν οι Κινέζοι είναι ένα Pickup 6x6

Great Wall Shanhai Canon 6x6 spy

Το Great Wall Shanhai Canon 6x6 θα είναι ένα από τα αργιότερα και ικανότερα Pickup ημιφορτηγά του κόσμου, με κίνηση και στους έξι τροχούς, μήκος 5 μέτρων και ύψος πάνω από 2 μέτρα.

Ο γίγαντας Great Wall βρίσκεται στη φάση της εξέλιξης του Shanhai Canon 6x6, με ορισμένα βαρέως καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που γυρίζουν τους κινεζικούς δρόμους. Το αμάξωμά του δεν φαίνεται να είναι ακόμη ολοκληρωμένο, αλλά μπορούμε να διακρίνουμε ότι είναι διπλοκάμπινο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Shanhai Canon κυκλοφορεί ήδη στην ασιατική χώρα σε τετράτροχη και φυσικά τετρακίνητη έκδοση, ως το πλέον πολυτελές pickup της σειράς Canon, και εξάτροχο που βλέπετε στις εικόνες είναι η πολύ πιο άγρια εκδοχή του. Η λέξη Shanhai μπορεί κάπως ελέυθερα να μεταφραστεί ως «βουνά και θάλασσες».

Η τετράτροχη έκδοση που κυκλοφορεί χρησιμοποιεί τον V6 κινητήρα βενζίνης 3.0 λίτρων, απόδοσης 360 ίππων και 500 Nm ροπής - και το ίδιο μοτέρ υιοθετεί και το Canon 6x6. Μαζί, φυσικά, με το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, αλλά και την πλατφόρμα Ρ71 της Great Wall – που για τις ανάγκες του δεύτερου έχει επεκταθεί σε μήκος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα τεχνικά σχέδια που διαμοιράστηκαν στους αντιπροσώπους της Great Wall, βλέπουμε ότι το Canon 6x6 έχει τεράστιους θόλους τροιχών και καλυμμένη καρότσα, που δείχνει να έχει μεγάλη χωρητικότητα και χώρο για κάνιστρα βενζίνης στο πάνω μέρος του. Ο πίσω άξονας φαντάζει επίσης πολύ μεγάλος, κρίνωντας από τις «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες.

Το Shanhai Canon 6x6 θα γίνει το πρώτο μαζικής παραγωγής εξάτροχο και εξακίνητο pickup ημιφορτηγό που κατασκευάζει κινεζική εταιρεία. Αρχικά η Great Wall ήθελε να το βγάλει στην αγορά το Μάιο του 2021, αλλά τα πλάνα της ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας - όπως και εκατοντάδων άλλων κινεζικών αυτοκινήτων. Η παρουσίαση του Canon 6x6, έτσι, αναμένεται για το δεύτερο μισό του 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ