Έτσι κλέβουν καταλύτες μέσα σε 5 λεπτά (video)

Κλοπή αυτοκινήτου

Τη στιγμή που 2 επιτήδειοι κλέβουν τον καταλύτη ενός αυτοκινήτου στο φως της ημέρας κατέγραψε κάμερα, καταδεικνύοντας την ευκολία με την οποία γίνεται η όλη διαδικασία.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της πόλης του Χάρλεϊ, στη Μεγάλη Βρετανία, η κλοπή έγινε ακριβώς μπροστά από το σπίτι του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου τον περασμένο Μάρτιο στις 5:30 το απόγευμα, όταν αυτός και η γυναίκα του έτρωγαν το γεύμα τους.

Σύμφωνα με την κόρη του ιδιοκτήτη, όταν συνειδητοποίησαν ότι ο καταλύτης του αυτοκινήτου απουσίαζε, πίστεψαν ότι όλα είχαν συμβεί τη νύχτα. Όμως όταν ζήτησαν από έναν γείτονά τους να δουν το υλικό που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του και το οποίο μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τότε συνειδητοποίησαν ότι όλα έγιναν στο φως της ημέρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση πάντα το video, οι 2 κλέφτες που βγαίνουν από το παρκαρισμένο VW Golf, μέσα σε μόλις λίγα λεπτά σηκώνουν το Toyota Auris του ιδιοκτήτη, βγάζουν τον καταλύτη και στη συνέχεια τον τοποθετούν στο αυτοκίνητό τους και φεύγουν. Δεν πτοούνται ούτε από το γεγονός ότι  το Auris είναι παρκαρισμένο σε δρόμο με αρκετή κλίση, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε ανατροπή του.

Η κλοπή των καταλυτών είναι ένα φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, λόγω από τη μια της ευκολίας με την οποία κλέβονται, αλλά και από την άλλη, των πολύτιμων υλικών που έχουν οι καταλύτες στο εσωτερικό τους και αυξάνουν την αξία τους (διαβάστε εδώ: Γιατί κινδυνεύει ο καταλύτης του αυτοκινήτου). Επίσης, και ως ανταλλακτικά, λόγω της έλλειψης που υπάρχει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, οι καταλύτες έχουν αρκετή ζήτηση στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Δείτε παρακάτω το σοκαριστικό video:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ