60.000 κλήσεις σε 15 ημέρες -Ποια κάμερα έριξε βροχή τα πρόστιμα στους οδηγούς

Radar 1

Με σχεδόν 60.000 κλήσεις για αυξημένη ταχύτητα, η συγκεκριμένη κάμερα μπορεί να έχει σημειώσει ρεκόρ καταγραφής παραβάσεων.

Ένα μικρό χωριό στην Ιταλία έγινε πρωτοσέλιδο στα Μέσα Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, λόγω μιας κάμερας επιτήρησης του ορίου ταχύτητας που έχουν στήσει οι τοπικές Αρχές, και μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει άλλη κάμερα ταχύτητας που να έχει πιάσει τόσους πολλούς παράνομους οδηγούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το διάσημο πια χωριό της βορειοδυτικής Ιταλίας ονομάζεται Acquetico και έχει 120 κατοίκους. Το χωριό όμως αποτελεί πέρασμα, με πολλούς οδηγούς να το διασχίζουν σε καθημερινή βάση, χωρίς ωστόσο να τηρούν το όριο ταχύτητας.

Ως εκ τούτου, ο δήμαρχος και οι τοπικές Αρχές τοποθέτησαν μια κάμερα ταχύτητας για να περιορίσουν το φαινόμενο και το αποτέλεσμα τους άφησε άναυδους. Και αυτό γιατί μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες κατάφερε να καταγράψει δεκάδες χιλιάδες παραβάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Radar 2

Σύμφωνα με τη γερμανική Autozeitung, ο δήμαρχος και οι Αρχές δεν τοποθέτησαν την κάμερα ταχύτητας για να αυξήσουν τα έσοδα της κοινότητας, αλλά για να προστατεύσουν τους πολίτες του χωριού και να ενθαρρύνουν τους οδηγούς να κινούνται με μικρότερη ταχύτητα.

Το χωριό Acquetico βρίσκεται «πάνω» στον αυτοκινητόδρομο 28 και για να αποφύγουν αρκετοί οδηγοί τα διόδια, μπαίνουν στον παρακείμενο επαρχιακό δρόμο του χωριού. Το όριο ταχύτητας στις αστικές περιοχές της Ιταλίας είναι 50 χλμ./ώρα, ωστόσο, πολλοί από τους οδηγούς δεν δίνουν σημασία και κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Για αυτό τον λόγο, η κοινότητα τοποθέτησε μόνιμα μία κάμερα ταχύτητας για ευνόητους λόγους. Είναι τόση πολύ η δουλειά που έχει, που σχεδόν κάθε λεπτό ενεργοποιείται και έχει καταγράψει μέσα σε 15 μέρες 58.568 παραβάσεις.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ