Ο ηλεκτρικός τράκτορας της Tesla μπαίνει στη γραμμή παραγωγής (+video)

Tesla Semi 1

Το πολυαναμενόμενο φορτηγό της Tesla δοκιμάζεται για την αντοχή του και την αξιοπιστία σε test, που περιλαμβάνει συνεχόμενη οδήγηση στην βροχή και στο χιόνι για 804 χιλιόμετρα, με μία μόνο φόρτιση.

Κάποιες δοκιμές του ηλεκτρικού τράκτορα της Tesla έχουν πραγματοποιηθεί πριν από μερικά χρόνια, όταν η αμερικάνικη εταιρεία εξέλισσε ακόμα το πρωτότυπο, σε αντίξοες συνθήκες στην Αλάσκα. Η παρουσίασή του μάλιστα έχει γίνει προ 5ετίας, όμως μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις φαίνεται πως τώρα πλέον έχουν όλα δρομολογηθεί, ώστε να μπει σε κανονικούς ρυθμούς, στην γραμμή παραγωγής.

Αν και οι πρώτες παρτίδες έχουν ήδη παραδοθεί σε όσους είχαν προπαραγγείλει το Semi, οι λεπτομέρειες των προδιαγραφών του δεν έχουν ανακοινωθεί. Εξακολουθεί και παραμένει αδιευκρίνιστο το μέγεθος των μπαταριών που χρησιμοποιεί, καθώς και το ακριβές βάρος του φορτίου που κουβαλούσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, στιγμιότυπα του οποίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από το παρακάτω 2λεπτο video.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla Semi

Οι πληροφορίες λένε πως οι τρεις ηλεκτροκινητήρες του Tesla Semi αποδίδουν συνολικά γύρω στους 1.000 ίππους, όταν η ισχύς ενός αντίστοιχου συμβατικού τράκτορα (κατηγορίας 8) είναι περίπου 600 ίπποι. Η δε χωρητικότητα των μπαταριών υπολογίζεται κοντά στα 1.000 kWh.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk, δηλώνει πως το ηλεκτρικό του φορτηγό μπορεί να αναπληρώσει το 70% της ενέργειάς του σε 30 λεπτά, αφού το σύστημα που διαθέτει έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει φόρτιση μέχρι 1 Megawatt (MW).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ