Όλα έτοιμα για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Mazda MX-5 όλων των εποχών

Mazda MX-5 Generations

Η συγκέντρωση 683 Mazda MX-5 το 2013 ήταν ένα ρεκόρ που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, αλλά στις 18/9 οι απανταχού λάτρεις του θρυλικού ιαπωνικού roadster φιλοδοξούν να το σπάσουν στη μεγάλη συγκέντρωσή τους στην πίστα της Modena.

Η συγκέντρωση στην ιταλική πίστα θα λάβει χώρα στις 18 Σεπτεμβρίου, και αναμένεται να είναι και πάλι άκρως εντυπωσιακή και πολυπληθής. Μάλιστα, σε αυτήν θα δώσει το παρόν και ο Nobuhiro Yamamoto, ο εμβληματικός Ιάπωνας μηχανολόγος που έχει επιβλέψει την εξέλιξη του MX-5 από την πρώτη του κιόλας γενιά το 1989, μέχρι και σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση για το Mazda MX-5 του κόσμου, όλων των εποχών. Με παρουσίες από την πρώτη του γενιά μέχρι τη σημερινή, τέταρτη. Αν όλα πάνε καλά θα σπάσει με άνεση το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες της συγκέντρωσης 683 ΜΧ-5 το 2013, που με τη σειρά του είχε καταρρίψει το ρεκόρ των 459 ιαπωνικών roadsters που είχαν συγκεντρωθεί το 2010 στο Essen της Γερμανίας.

Ήδη για τη μεγάλη εκδήλωση του εμβληματικού της αυτοκινήτου η Mazda έχει λάβει περίπου 900 αιτήσεις συμμετοχής, μέσα σε τρεις εβδομάδες. Φυσικά το παρόν θα δώσουν οι Ιταλοί λάτρεις του ΜΧ-5 με τις λέσχες τους, όμως στη μοναδική αυτή εκδήλωση της Modena αναμένεται και πλήθος άλλων από όλη την Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν του Yamamoto, μεταξύ των εκλεκτών άλλων καλεσμένων συγκαταλέγεται και ο δοκιμαστής εξέλιξης του αυτοκινήτου Loris Bicocchi, ο youtuber Davide Cironi, καθώς και μέλη της Ακαδημίας Οδηγικής Εμπειρία του Mazda MX-5.

Παράλληλα, μεταξύ των 900 Miata που αναμένονται, ένα θα είναι πολύ ξεχωριστό - και θα κάνει την παγκόσμιά του πρεμιέρα στη Modena. Πρόκειται για το NM Concept, την πρώτη δημιουργία της νεοφυούς εταιρείας Gorgona Cars που θεμελίωσε ο αυτοκινητικός δημοσιογράφος Omar Abu Eideh μαζί με τον μηχανολόγο David Galliano.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ