Ετοιμάζεται το νέο Nissan Micra

Nissan Micra

Η υπάρχουσα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στην δύση της καριέρας της και θα επανέλθει ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Η πέμπτη γενιά του Nissan Micra κυκλοφορεί στους δρόμους από το 2016 και όπως είναι ευκόλως κατανοητό, δεν αργεί η ώρα που θα παρουσιαστεί ο σύγχρονος αντικαταστάτης του. Η νέα γενιά του μοντέλου θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική και θα κατασκευάζεται στην γραμμή παραγωγή του επερχόμενου Renault 4.

Nissan Micra 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο αυτοκίνητο πόλης της Nissan όμως, δεν θα έχει κοινά μηχανικά μέρη με το Renault 5, αλλά θα βασίζεται στο 4 που θα παρουσιαστεί προς τα μέσα του 2024.

Μέχρι πρόσφατα, η συμμαχία Renault-Nissan σχεδίαζε να ξεκινήσει την κατασκευή του στο εργοστάσιο παραγωγής του επερχόμενου Renault 5. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές θα κατασκευάζεται σε άλλο εργοστάσιο της συμμαχίας, εκεί που θα δούμε να βγαίνει και το Renault 4.

Nissan Micra 3

Το επερχόμενο Nissan Micra θα βασίζεται στην εξηλεκτρισμένη πλατφόρμα CMF B-EV και η σχεδίασή του θα αποτελεί μία εκσυγχρονισμένη εκδοχή της εταιρικής ταυτότητας της ιαπωνικής εταιρείας.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών του νέου Nissan Micra, οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι περιορισμένες. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος με 125 και 150 ίππους και δύο πακέτα μπαταριών με χωρητικότητα 42 και 52 kWh. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η έκδοση με την μεγάλη μπαταρία θα χαρίζει αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nissan Micra EV

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ