Έσπασε ξανά τα χρονόμετρα του Nurburgring το Tesla Model S Plaid -Δείτε το Video

Tesla Model S Plaid Nurburgring

Το Tesla Model S Plaid έσπασε το ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην «πράσινη κόλαση» του Nordschleife, εκθρονίζοντας για δεύτερη φορά από την κορυφή την Porsche Taycan Turbo S.

Το ανανεωμένο Model S Plaid σημείωσε χρόνο κατά 10 δευτερόλεπτα ταχύτερο σε σχέση με εκείνο του προγόνου του στο διαβόητο «βόρειο loop» 22 χιλιομέτρων της πίστας του Nurburgring, στην κεντρική Γερμανία - σταματώντας το χρονόμετρο στο 7:25.23.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ρεκόρ που είχε πετύχει το προηγούμενο Model S Plaid το Σεπτέμβριο του 2021 ήταν 7:35.579, όμως τον Αύγουστο του 2022 η Porsche το κατέρριψε με την Taycan Turbo S, που τερμάτισε το γύρο της με χρόνο 7:33.35.

Τώρα, όμως, η Tesla επέστρεψε στην κορυφή αυτής της τιτανομαχίας της παγκόσμιας ηλεκτροκίνησης, γράφοντας χρόνο κατά 8 δευτερόλεπτα ταχύτερο. Για να το πετύχει ήταν εφοδιασμένο με το πακέτο Track, το οποίο διατίθεται και στις εκδόσεις παραγωγής του Model S Plaid - με κόστος 18,5 χιλιάδων ευρώ, στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Track package περιλαμβάνει κεραμικά δισκόφρενα 410 χιλιοστών σε όλους τους τροχούς, με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω, υψηλής απόδοσης τακάκια, αγωνιστικού τύπου υγρό φρένων, την απόλυτη ρύθμιση απόδοσης της κεντρικής μονάδας ελέγχου, καθώς και ελαστικά επιδόσεων Goodyear Supercar 3R στις ζάντες Zero-G 20 ιντσών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια σειρά μικρότερων επεμβάσεων, επιπλέον, συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση της πρόσφυσης, της επιτάχυνσης και της ψύξης της μπαταρίας. Δείτε στο παρακάτω Video ολόκληρο τον εντυπωσιακό γύρο του Tesla Model S Plaid, που το κατέστηκε και πάλι το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κόσμου στην πίστα του Nurburgring:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ