Η Porsche ισοπέδωσε την Tesla (+video)

Porsche Taycan Ring Record 2

Το γερμανικό sport sedan βάζει φωτιά στην Πράσινη Κόλαση, μειώνοντας τον χρόνο του Tesla Model S Plaid κατά 2 δλ.

Η Porsche Taycan δεν είναι ένα τυχαίο ηλεκτρικό sport sedan, καθώς από την πρώτη στιγμή κατάφερε να επιβληθεί του ανταγωνισμού στον τομέα των δυναμικών χαρακτηριστικών και να γράψει ρεκόρ στην πιο απαιτητική πίστα του κόσμου, το παλιό ‘Ring.

Porsche Taycan Ring Record 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο ρεκόρ της Taycan στο Nurburgring είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2019, σταματώντας το χρονόμετρο σε 7 λεπτά και 42 δλ. με τον εργοστασιακό οδηγό Lars Kern πίσω από το τιμόνι ενός πρωτότυπου προπαραγωγής.

Ο χρόνος του ηλεκτρικού γερμανικού sport sedan άντεξε δύο χρόνια, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Εκείνη την περίοδο δοκίμασε την τύχη της η Tesla με το νέο τότε Model S Plaid, ολοκληρώνοντας έναν γύρο στην εμβληματική πίστα σε μόλις 7 λεπτά και 35 δλ. Όπως αντιλαμβάνεστε, η Porsche δεν μπόρεσε να το αφήσει έτσι αυτό και σήκωσε αμέσως το γάντι.

Porsche Taycan Ring Record 4

Στην μάχη για τον ταχύτερο γύρο ηλεκτρικών στο παλιό ‘Ring ρίχτηκε η Taycan Turbo S. Πέρα από τα φουλ μπάκετ καθίσματα και το “κλουβί” ασφαλείας που είναι υποχρεωτικά κατά τη διάρκεια των προσπαθειών για ρεκόρ γύρου, το γερμανικό sport sedan έφερε μόνο το σπορ πακέτο και είχε το ίδιο βάρος με το αυτοκίνητο που θα βρείτε στις εκθέσεις της φίρμας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Lars Kern οδήγησε την ηλεκτρική Taycan Turbo S και πέτυχε νέο ρεκόρ, ολοκληρώνοντας τα 20,8 χλμ. της απαιτητικής γερμανικής πίστας σε 7 λεπτά και 33 δλ., μειώνοντας δηλαδή τον χρόνο ρεκόρ της Tesla κατά 2 δλ. Ενημερωτικά, το σπορ πακέτο που είχε η συγκεκριμένη Taycan, περιλαμβάνει νέους ελαφρύτερους τροχούς 21 ιντσών με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa και το αναβαθμισμένο Porsche 4D Chassis Control.

Porsche Taycan Ring Record 1

Παρά το γεγονός ότι η Taycan Turbo S κατάφερε να νικήσει το Model S Plaid, δεν είναι το ταχύτερο συνολικά ηλεκτρικό στο Nurburgring. Το Nio EP9 ολοκλήρωσε ένα γύρο σε 6 λεπτά και 45 δλ. τον Μάιο του 2017, αλλά αυτό δεν υπολογίζεται ως αυτοκίνητο παραγωγής, αφού μόνο 16 αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ