Έρχονται τα ραντάρ ταχύτητας πάνω σε μοτοσικλέτες – Από που ξεκινούν

Moto police

Ραντάρ τεχνολογίας LiDAR παίρνουν θέση πάνω στις μοτοσικλέτες των αστυνομικών αρχών, χτενίζοντας εν κινήσει τους δρόμους.

Έναν ακόμα σύμμαχο στη μάχη τους για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας έχουν αποκτήσει εδώ και λίγες μέρες οι τροχονομικές αρχές της Καταλονίας, πιάνοντας στα… δίχτυα τους όσους αδιαφορούν για τα όρια ταχύτητας.

Πρόκειται για νέα ραντάρ ταχύτητας που θα εδράζονται πάνω σε μοτοσικλέτες, χτενίζοντας εν κινήσει τους δρόμους της αυτόνομης κοινότητας, στην οποία η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί την βασική αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Οι νέες συσκευές επί των δίκυκλων είναι τύπου Trucam II τεχνολογίας LiDAR που κατασκευάζονται από την ισπανική εταιρεία Tradesegur, έναν από τους κύριους προμηθευτές ραντάρ των αστυνομικών αρχών της χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ραντάρ ταχύτητας σε μοτοσικλέτες

Με δεδομένη την ικανότητά τους να τραβούν υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες – ακόμα και αυτοκινήτων που ταξιδεύουν με ταχύτητες έως και 320 χλμ./ώρα, με απόκλιση μόλις 2 χλμ. – τα ραντάρ δεν «χαρίζονται» σε όσους βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι.

Το βέλτιστο οπτικό τους πεδίο κυμαίνεται μεταξύ 15 και 150 μέτρων, αλλά τα Trucam II μπορούν να τραβήξουν έως και 3 φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο, σε απόσταση 1.200 έως και 1.500 μέτρων.

Επιπροσθέτως, με βάρος 1,6 κιλά, ελέω της εκτενούς χρήσης αλουμινίου, δεν δυσχεραίνουν την κίνηση των μοτοσικλετιστών, την ίδια ώρα που οι διαστάσεις τους ανέρχονται σε 21 εκ. μήκος, 9,8 εκ. πλάτος και 31,7 εκ. ύψος.

Λειτουργούν αποτελεσματικά και τη νύχτα, ενσωματώνοντας ένα φλας που φωταγωγεί τον δρόμο όταν εντοπιστεί μια παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσώρας οι αστυνομικές αρχές της Καταλονίας έχουν προμηθευτεί με 7 τέτοιες συσκευές, ενώ στο προσεχές διάστημα θα λάβουν 3 ακόμη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι πέρα από τις μοτοσικλέτες, τα εν λόγω ραντάρ μπορούν να τοποθετηθούν σε τρίποδες, σε συστήματα παρακολούθησης εντός των οχημάτων, αλλά και σε κουτιά πάνω σε στύλους επί των δρόμων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ