Έρχονται νέα υπέρ-ραντάρ που «βλέπουν» τα... πάντα (video)

Ραντάρ

Με στόχο τον αποδοτικότερο έλεγχο των ορίων ταχύτητας στους δρόμους αλλά και άλλων παραβάσεων του ΚΟΚ, μια νέα γενιά υπερ-ραντάρ θα εγκατασταθεί Ευρώπη, η οποία «βλέπει» ακόμη και στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου…

Για ένα ευρωπαϊκό μέλλον όπου τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν κομμάτι του... παρελθόντος, καθοριστική συμβολή θα έχουν τόσο οι τεχνολογίες που θα έχουν ενσωματωθεί στα οχήματα, όσο και εκείνες που θα είναι παρούσες στις υποδομές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρακολούθηση των δρόμων με στόχο την εφαρμογή του ΚΟΚ από όλους και η «συνέτιση» των οδηγών δεν θα πάψει ποτέ να αποτελεί μέρος του «πακέτου» των μέτρων που θα πρέπει να εφαρμόζονται και να τηρούνται. Γι' αυτό απαραίτητη είναι και η εξέλιξη της τεχνολογίας των ραντάρ της Τροχαίας που βρίσκονται στους δρόμους, εκτός αλλά ακόμη περισσότερο εντός του αστικού ιστού, εκεί που παρατηρείται η συντριπτική πλειοψηφία των τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, μια νέα γενιά υπερ-ραντάρ έχει ήδη παρουσιαστεί και πρόκειται να εγκατασταθεί αρχικά στους δρόμους της Γαλλίας, η οποία ανεβάζει τον έλεγχο των οχημάτων αλλά και τη βεβαίωση των παραβάσεων του ΚΟΚ σε άλλο επίπεδο.

Ο λόγος για το υπερ-ραντάρ «Mesta Fusion 2» το οποίο έχει την ικανότητα να ελέγχει πλήθος παραμέτρων και όχι μόνο την τήρηση των ορίων ταχύτητας ενός δρόμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας την επεξεργαστική ισχύ αλλά και τα συστήματα για να ελέγχει ταυτόχρονα και σε πραγματικό χρόνο πολλά οχήματα που κατευθύνονται προς αυτό, σε απόσταση ακόμη και 200 μέτρων, το Mesta Fusion 2 μπορεί να ελέγξει και να εντοπίσει πολλαπλές παραβάσεις σε έως και οχτώ (8) λωρίδες κίνησης, αλλά και στην περίπτωση παράνομης κίνησης στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Το νέο ραντάρ της Idemiaφέρει ραντάρ εντοπισμού κίνησης Doppler 24 GHz, κάμερα υψηλής ανάλυσης 36 Megapixels αλλά και λογισμικό που υπολογίζει και την τροχιά ενός οχήματος, κάτι που ανοίγει νέους ορίζοντες για την βεβαίωση και άλλων παραβάσεων του ΚΟΚ, εκτός των ορίων ταχύτητας.

Το ραντάρ μπορεί και αναγνωρίζει ταυτόχρονα τις πινακίδες των οχημάτων που κινούνται προς το μέρος του, ενώ καταγράφει και video το οποίο και έχει τη δυνατότητα να το μεταδώσει στα κεντρικά της υπηρεσίας σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί παράλληλα να ξεχωρίζει τα οχήματα ανάλογα με την κατηγορία τους (π.χ. φορτηγά από αυτοκίνητα), ώστε να γνωρίζει αν τηρούν τα όρια ταχύτητας βάσει κατηγορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που το κάνει ίσως να ξεχωρίζει πραγματικά από τα μέχρι τώρα συστήματα είναι η δυνατότητα που έχει το Mesta Fusion 2 είναι να διακρίνει και επικίνδυνες καταστάσεις και να βεβαιώνει αντίστοιχες παραβάσεις. Μπορεί για παράδειγμα να «δει» αν αυτοκίνητο ακολουθεί άλλο όχημα από πολύ κοντά ή αν προσπερνά παράνομα από δεξιά.

Οι διευρυμένες δυνατότητες του Mesta Fusion 2 συνεχίζονται αφού το νέο υπέρ-ραντάρ μπορεί να εντοπίζει και οδηγού που δεν χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφάλειας αλλά και εκείνους που χρησιμοποιούν κινητό. Μπορεί επίσης να αντιληφθεί παραβάσεις σε διασταυρώσεις για αυτοκίνητα που αλλάζουν αντικανονικά λωρίδα για να στρίψουν σε μια διασταύρωση αλλά και την περίπτωση που στρίψουν αντικανονικά σε ένα δρόμο που απαγορεύεται δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για τους άλλους χρήστες του δρόμου. Μπορεί τέλος να εντοπίσει και να βεβαιώσει παράβαση και για τα οχήματα που περνούν αντικανονικά ερυθρό σηματοδότη.

Δείτε περισσότερα για το νέο υπερ-ραντάρ στο video που ακολουθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ