Βίντεο σοκ: Λεωφορείο αστικών συγκοινωνιών τυλίγεται στις φλόγες

leoforeio fisiko aerio cng fotia

Παρανάλωμα του πυρός έγινε ένα λεωφορείο με δεξαμενές CNG στην Ιταλία, με τα αίτια του συμβάντος να διερευνώνται.

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα αστικό λεωφορείο, που κατανάλωνε φυσικό αέριο, το Σάββατο 16 Απριλίου κοντά στην πόλη Περούτζια της Ιταλίας, όπως δείχνει ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Εκείνη τη στιγμή στο όχημα δεν επέβαιναν επιβάτες, ενώ ο οδηγός είχε προλάβει να αποβιβαστεί έγκαιρα από το φλεγόμενο λεωφορείο. Σύμφωνα, μάλιστα, με ιταλικά ειδησεογραφικά μέσα, ο οδηγός ήταν και αυτός που κάλεσε την πυροσβεστική υπηρεσία.

Άνδρες της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος, αλλά μόλις αντίκρισαν τις εικόνες, διαπίστωσαν ότι ήταν η αδύνατη η κατάσβεση της φωτιάς, μιας και το όχημα είχε γίνει ήδη παρανάλωμα του πυρός. Η θερμοκρασία, μάλιστα, που αναπτύχθηκε στο σημείο ήταν τόσο υψηλή που έλιωσε την άσφαλτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φωτιά προκλήθηκε - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - σε λεωφορείο Irisbus Iveco Cityclass τα οποία κινούνται στα δίκτυα μαζικών μεταφορών πολλών ευρωπαϊκών χωρών, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα.

Οι δεξαμενές φυσικού αερίου (CNG) είναι τοποθετημένες στην οροφή των λεωφορείων, ενώ εξασφαλίζουν μεγάλη αυτονομία και ταυτόχρονα απαιτούν μικρούς χρόνους ανεφοδιασμού, κάτι που τους προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ηλεκτροκίνητων – ελλείψει φορτιστών.

Σημειώνεται ότι η πρόκληση φωτιάς σε οχήματα φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα δύσκολη, δεδομένου ότι οι δεξαμενές αποθήκευσης κατασκευάζονται κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές, ενώ υπάρχουν και διάφορες δικλείδες ασφαλείας, ώστε να διακόπτεται η παροχή σε περίπτωση βλάβης.

Επιπροσθέτως, τα οχήματα CNG εκπέμπουν πολύ λιγότερο μονοξείδιο του άνθρακα και οξείδια του αζώτου (κύρια συστατικά της αιθαλομίχλης) καθώς και άλλα σωματίδια, ουσίες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ