Έρχεται νέο δίπλωμα οδήγησης για όσους θέλουν να οδηγούν γρήγορα αυτοκίνητα

δίπλωμα οδήγησης για γρήγορα αυτοκίνητα 2022

Ένα δίπλωμα οδήγησης χωρίς διαβαθμίσεις είναι αρκετό στις περισσότερες χώρες του κόσμου για να οδηγήσει κανείς αυτοκίνητο ανεξάρτητα από την ισχύ του. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει και μάλιστα σύντομα.

Οι οδηγοί αυτοκινήτων στην Ευρώπη χρειάζεται να πάρουν στα χέρια τους ένα και μόνο δίπλωμα οδήγησης για να μπορούν να βρεθούν νόμιμα πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, άσχετα από την ιπποδύναμη του τελευταίου.

Το παραπάνω ισχύει τη στιγμή που οι αντίστοιχοι οδηγοί δικύκλων, ειδικά εκείνοι που ξεκινούν από νεαρή ηλικία, χρειάζεται να περάσουν από δύο διαφορετικά «στάδια» διπλώματος (A1 και Α2), που βάζουν περιορισμούς στην ισχύ και την απόδοση των δικύκλων, πριν «αποφοιτήσουν» στο δίπλωμα (Α), το οποίο και τους επιτρέπει να οδηγούν μοτοσικλέτα οποιασδήποτε ισχύος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ευρώπη ένα σχέδιο για διαφορετικές διαβαθμίσεις στο δίπλωμα ενός οδηγού αυτοκινήτου παραμένει στη θεωρία. Στην Αυστραλία όμως και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, ο τοπικός πρωθυπουργός Peter Malinauskas επιδιώκει να δει κάτι αντίστοιχο με τα διπλώματα των μοτοσικλετών, ειδικά για τους πολίτες που θέλουν να οδηγούν δυνατά και γρήγορα αυτοκίνητα, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

δίπλωμα οδήγησης για γρήγορα αυτοκίνητα 2022

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η τοπική κυβέρνηση, το οποίο ελπίζει ότι θα εγκρίνει το κοινοβούλιο, ο Malinauskas θέλει όσους οδηγούν γρήγορα αυτοκίνητα να περνούν από σχετική εκπαίδευση και να αποκτούν δίπλωμα οδήγησης, στο οποίο θα αναγράφονται οι διευρυμένες δεξιότητές τους πίσω από το τιμόνι.

Οι αλλαγές που θέλει να φέρει ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας δεν σταματούν εκεί αφού θέλει να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο και περιορισμούς ή απαγορεύσεις για τους συγκεκριμένους οδηγούς στην περίπτωση, για παράδειγμα, που εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα. Σε αυτές της απαγορεύσεις περιλαμβάνεται η αφαίρεση του διπλώματος αλλά και η απαγόρευση της δυνατότητας απενεργοποίησης του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου πρόσφυσης του αυτοκινήτου που οδηγούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ολόκληρη την Αυστραλία προς το παρόν ισχύουν περιορισμοί για τους οδηγούς αυτοκινήτων ισχύουν μόνο για εκείνους που έχουν μόλις πάρει το δίπλωμά τους, για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Στους εν λόγω οδηγούς απαγορεύεται να βρεθούν στο κάθισμα αυτοκινήτου που φέρει 8κύλινδρο κινητήρα ή υπερσυμπιεστή, το οποίο έχει κατασκευαστεί πριν από το 2010. Έτσι ένα βαθμό εξασφαλίζεται τουλάχιστον ότι το αυτοκίνητο που οδηγούν έχει τα βασικά και απαραίτητα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, όπως είναι το ABS και το traction control.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ