Επικίνδυνοι οι άνδρες οδηγοί -Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το δίπλωμά τους

Νέοι οδηγοί

Ένα τραγικό δυστύχημα στη μακρινή Αυστραλία οδήγησε τους ειδικούς να εισηγηθούν την απαγόρευση της οδήγησης σε άνδρες οδηγούς κάτω των 21 ετών.

Αυστηρότερα ηλικιακά κριτήρια προτείνουν για την έκδοση διπλώματος οδήγησης οι ειδικοί στη μακρινή Αυστραλία με αφορμή ένα τραγικό δυστύχημα το οποίο κόστισε τη ζωή πέντε νεαρών ατόμων.

Η εισήγηση των ειδικών για την οδική ασφάλεια προς την Κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι σαφής και αφορά τους άνδρες οδηγούς που δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας.

Νέοι οδηγοί
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό, λοιπόν, που επί της ουσίας προτείνουν είναι η αναστολή έκδοσης οποιουδήποτε είδους διπλώματος -ακόμα και εκπαιδευτικού- σε νεαρούς άνδρες, καθώς αυτοί θεωρούνται οι πλέον επικίνδυνοι, προκαλώντας σοβαρά τροχαία δυστύχημα.

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο επισημαίνεται είναι ότι ένας νέος οδηγός είναι εξαιρετικά επιρρεπής στα λάθη μέσα στους πρώτους έξι μήνες κατοχής του διπλώματος, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι η έκδοση της άδειας οδήγησης θα πρέπει να έχει αυστηρότερα ηλικιακά κριτήρια.

Νέοι οδηγοί

Το παράδοξο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η πρόταση των ειδικών αφορά μόνον στους άνδρες οδηγούς και όχι στις γυναίκες, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει το γυναικείο φύλο να υπολείπεται των οδηγικών ικανοτήτων του.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εισήγηση για την αυστηριοποίηση των ηλικιακών κριτηρίων είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την τάση που θέλει του νέους να αποκτούν νωρίτερα πρόσβαση στο δίπλωμα οδήγησης, έστω κι αν αυτό διαθέτει τους περιορισμούς του εκπαιδευτικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ