Έρχεται η πρώτη υβριδική Porsche 911

Porsche 911

Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τον ήπιο εξηλεκτρισμό της Porsche 911, η οποία μέσα στο 2024 πρόκειται να αποκτήσει το πρώτο υβριδικό σύνολο της ιστορίας της.

Ένα από τα τελευταία, παραδοσιακά κάστρα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας πρόκειται πολύ σύντομα να πέσει, στην προσπάθεια να ακολουθήσει το πράσινο κύμα του εξηλεκτρισμού που έχει κατακλύσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο λόγος για την Porsche 911, το εμβληματικό sportscar που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1960 και σχεδόν 60 χρόνια μετά ακολουθεί την ίδια ακριβώς συνταγή, αποτελώντας το κρυφό όνειρο κάθε petrol head που σέβεται τον εαυτό του.

Porsche 911
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στο 2024, η Porsche 911 θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα υβριδικό σύνολο, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να δώσει παράταση ζωής στους εξακύλινδρους κινητήρες βενζίνης με τους οποίους εφοδιάζεται.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο εξηλεκτρισμός θα αφορά στις ισχυρότερες εκδόσεις του γερμανικού sportscar και ειδικότερα στις υπερτροφοδοτούμενα σύνολα των 911 Turbo και Turbo S.

Με αφορμή, μάλιστα, την εξέλιξη νέων κινητήρων, η Porsche ετοιμάζει και ένα μικρό πακέτο αναβαθμίσεων για την 911, η σημερινή γενιά της οποίας -γνωστή με την κωδική ονομασία 992- διανύει ήδη το 5ο έτος της ηλικίας της.

Porsche 911

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ανανεωμένη Porsche 911 δεν θα «μπαίνει» στην πρίζα, κοινώς δεν θα είναι plug-in υβριδική, αλλά θα αξιοποιεί την παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα ώστε να ανακτά την κινητική ενέργεια και στη συνέχεια να τη χρησιμοποιεί ώστε να υποβοηθά το έργο του θερμικού μοτέρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα, λοιπόν, από τα όποια… περιβαλλοντικά οφέλη, με αυτόν τον τρόπο η Porsche θα εξασφαλίσει, έστω και στιγμιαία, την επιπλέον εκρηκτικότητα που μπορεί να προσφέρει στην 911 ένας ηλεκτροκινητήρας.

Porsche 911

Η πρώτη υβριδική Porsche 911 έχει ήδη περάσει στο τελικό στάδιο της εξέλιξής της, γεγονός που τοποθετεί το λανσάρισμά της εντός του 2024, μια χρονιά που στο οπλοστάσιο της γερμανικής φίρμας πρόκειται να ενταχθεί και η νέα Macan, σε θερμικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ