Τα SUV της Porsche γίνονται ηλεκτρικά

Porsche Cayenne

Έτοιμη να αλλάξει σελίδα είναι η Porsche, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες τόσο η Macan όσο και η Cayenne πρόκειται να αποκτήσουν ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη πρεμιέρα της νέας Porsche Macan, οι πληροφορίες που θέλουν τα SUV της γερμανικής φίρμας να εξηλεκτρίζονται, ακολουθώντας το εντυπωσιακό, πέρα από κάθε αμφιβολία, παράδειγμα της Taycan.

Πρώτη στον κόσμο της ηλεκτροκίνητης θα εισέλθει η Porsche Macan, στη δεύτερη κατά σειρά γενιά της, η οποία θα αποκαλυφθεί στις 25 Ιανουαρίου.

Τα πρώτα επίσημα σκίτσα αποκαλύπτουν τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές που πρόκειται να ακολουθήσει η νέα Macan, η οποία θα προσφέρεται και σε εκδόσεις βενζίνης.

Porsche Macan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την ηλεκτροκίνητη Macan να φτάνει στις κορυφαίες διαμορφώσεις έως και τους 600 ίππους, με τον συνδυασμό δύο ηλεκτρικών μοτέρ, που εκτός από εκρηκτικές επιδόσεις θα προσφέρουν και το πλεονέκτημα της κίνησης στους τέσσερις τροχούς.

Αντιστοίχως, οι συσσωρευτές ιόντων λιθίου με τις οποίους θα εξοπλιστεί η ηλεκτροκίνητη Macan θα είναι ικανοί αποθηκεύουν έως και 100 kWh, ενώ το ηλεκτρικό κύκλωμα του γερμανικού SUV θα υποστηρίζει ισχύ φόρτισης έως και 270 kW.

Porsche Macan

H Macan θα κάνει την αρχή και η Cayenne θα ακολουθήσει εντός του 2025, αποκτώντας ηλεκτροκίνητες εκδόσεις και προδιαγραφές ανάλογες της μέχρι σήμερα γνωστής Taycan.

Στην περίπτωση της ηλεκτροκίνητης Cayenne οι συσσωρευτές θα ξεπεράσουν στις κορυφαίες εκδόσεις τις 100 kWh και η ισχύ των δύο ηλεκτροκινητήρων τους 600 ίππους, αντισταθμίζοντας την αναπόφευκτη αύξηση του βάρους και υπενθυμίζοντας ποιος είναι ο βασιλιάς των SUV στην γκάμα της Porsche.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Porsche Cayenne

Τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας, καθώς πληροφορίες θέλουν την Porsche ετοιμάζει ένα ακόμα μεγαλύτερο SUV, το οποίο έχει γίνει γνωστό με την κωδική ονομασία Κ1, αξιοποιώντας μια νέα πλατφόρμα (SSP Sport) και νέες τεχνολογίες ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών.

Στην ίδια αρχιτεκτονική θα βασιστούν και οι νέες γενιές των Panamera και Taycan, δημιουργώντας μια νέα οικογένεια ηλεκτροκίνητων μοντέλων στην γκάμα της Porsche.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ