Έρχεται η νέα Σειρά 5 της BMW - Τι κινητήρες θα έχει

BMW 5 Series 1

Η όγδοη γενιά της 5άρας θα διαθέτει πλούσια εξηλεκτισμένη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, καθώς μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Λίγο διάστημα μετά το ντεμπούτο της νέας Σειράς 7 και την ανανέωση της Σειράς 3, η BMW εργάζεται πυρετωδώς για το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς της Σειράς 5. Τα αυτοκίνητα εξέλιξης κυκλοφορούν καμουφλαρισμένα όλο και πιο συχνά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αργεί η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.

BMW 5 Series 3
Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε την τωρινή BMW Σειρά 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με έγγραφα που κυκλοφορούν στα μεγαλύτερα φόρουμ φίλων της BMW, η γερμανική εταιρεία θα διαθέτει πληρέστατη γκάμα κινητήρων και δεν θα εγκαταλείψει τις πετρελαιοκίνητες έκδοσεις, κάτι πολύ σημαντικό για την εμπορική της πορεία. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, η ήπια υβριδική 520d των 195 ίππων θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη τόσο με τετρακίνηση όσο και με κίνηση στους πίσω τροχούς, πλαισιωμένη από μια βασική 520i με ισχύ 190 ίππων.

Η ήπια υβριδική τεχνολογία θεωρείται ο κανόνας και στην τρέχουσα Σειρά 5 και εννοείται ότι όλες οι εκδόσεις θα εφοδιάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Για αρχή η νέα γενιά θα διαθέτει έκδοση 30i με τουλάχιστον 260 ίππους, με την μελλοντική M5 να μεταλλάσσεται σε ένα V8 plug-in υβριδικό με ισχύ πάνω από 700 ίππους.

BMW 5 Series 4

Ακόμα, θα υπάρχει έκδοση eDrive40 με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, κίνηση στους πίσω τροχούς και 335 ίππους, ενώ υπάρχει ήδη στα σκαριά και η ηλεκτρική έκδοση/μοντέλο i5 που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία των i4 , i7 και iX.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα BMW Σειρά 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 με συστήματα που θα υποστηρίζουν αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3, όπως αυτά που έχουμε δει στις νέες Mercedes-Benz S-Class και στο EQS, και θα λειτουργούν αρχικά μόνο αλλά μόνο στην Ευρώπη και την Ασία.

Φυσικά, το μέλλον της σειράς 5 περιλαμβάνει και μία έκδοση Touring, καθώς είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Γερμανία. Η BMW εργάζεται ήδη και για την δημιουργία μίας M5 Touring και το ντεμπούτο μιας ηλεκτρικής i5 Touring.

BMW 5 Series 2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ