Έρχεται η νέα Mercedes Vision EQXX: Το ηλεκτρικό των πραγματικών 1.000 χλμ. αυτονομίας

Mercedes EQXX

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι στις 3 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει το νέο ηλεκτρικό Vision EQXX, το κορυφαίο EV της μάρκας, το οποίο στοχεύει να επιτύχει αυτονομία-ρεκόρ.

Η αποκάλυψη σε πρωτότυπη μορφή της Vision EQXX θα γίνει στο πλαίσιο της κορυφαίας Έκθεσης ηλεκτρονικών, CES 2022 στο Λας Βέγκας και, σύμφωνα με τη μάρκα, το αυτοκίνητο θα είναι το πιο οικονομικό και οικολογικό στην ιστορία της Mercedes.

Στόχος άλλωστε των Γερμανών είναι το Vision EQXX να αναδειχθεί σε έναν πρωτοπόρο των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και σε έναν επίσης πρωτοπόρο στο λογισμικό αυτοκινήτων.

Για να το πετύχει αυτό η Mercedes έχει χρησιμοποιήσει ένα καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, όπως επίσης και πολύ ελαφριά υλικά στην κατασκευή του πρωτότυπου, τα οποία θα είναι και βιώσιμα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την τεχνολογία και τα συστήματα του πρωτότυπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes Vision EQXX

Με βάση ωστόσο προηγούμενες αναφορές, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η έκδοση παραγωγής του Vision EQXX θα μπορεί να διανύσει σε πραγματικές συνθήκες περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα, όντας ένα από τα κορυφαία σε αυτόν τον τομέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του πλανήτη.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις έως σήμερα πληροφορίες, για να το καταφέρει αυτό το Vision EQXX θα βασιστεί στην πολύ χαμηλή του κατανάλωση ενέργειας, πετυχαίνοντας σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου κατανάλωση ακόμη και κάτω από τις 10 kWh/100 χιλιόμετρα.

Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε την επίσημη αποκάλυψη του πρωτότυπου στις 3 Ιανουαρίου για να έχουμε όλα τα στοιχεία στα χέρια μας και να δούμε το πώς έχει επιτύχει η Mercedes αυτή την κορυφαία αυτονομία κίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ