Έρχεται η Ford Mustang Mach-E και σε coupe

Ford Mustang 1

Έκδοση coupe αναμένεται να αποκτήσει η Ford Mustang Mach-E στο μέλλον, με την πληροφορία να έχει βάλει φωτιά στη φαντασία των φίλων της αμερικάνικης εταιρείας.

Το όνομα Mustang είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο και η αλήθεια είναι ότι από τότε που παρουσιάστηκε η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E η δημοφιλία του έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Με την Mustang Mach-E, η Ford κέρδισε το στοίχημα δίνοντας ένα από τα πλέον εμβληματικά ονόματα των τεσσάρων τροχών σε ένα ηλεκτρικό SUV και το μέλλον παρουσιάζεται ακόμη πιο ευοίωνο για το εγχείρημά της με την διεύρυνση της γκάμας της Mustang Mach-E.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέες πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δίνουν τροφή στα σενάρια για τη δημιουργία μιας νέας έκδοσης της Mustang Mach-E αφορούν στην επόμενη γενιά του ηλεκτρικού SUV των Αμερικανών.

Η νέα γενιά, σύμφωνα και με στοιχεία που επικαλείται η ιστοσελίδα AutoForecastSolutions και αναρτήθηκαν στο αμερικάνικο forum «Mach-E Club», αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το 2026, ωστόσο το επόμενο ηλεκτρικό SUV της Ford δεν θα είναι μόνο του.

Συγκεκριμένα το τέλος της παραγωγής της πρώτης γενιάς της Mustang Mach-E φαίνεται πως έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2026, με το εργοστάσιο της Ford που την κατασκευάζει να ξεκινά να την παραγωγή της δεύτερης γενιάς... μόλις μία ημέρα μετά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λογικά τα παραπάνω είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για την έναρξη παραγωγής της δεύτερης γενιάς, η οποίες όμως συνοδεύονται από τους κωδικούς των μοντέλων, τόσο της υπάρχουσας όσο και της επόμενης γενιάς.

Έτσι στη δεύτερη γενιά θα προστεθεί στην γκάμα και η Mustang Mach-E Coupe. Με τον κωδικό να διαφέρει αρκετά μεταξύ των δύο μοντέλων, τα οποία θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα (CX733 έναντι CX799 της Coupe), τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο.

Το πρώτο θέλει τη δεύτερη γενιά της Mustang να έχει δίπλα στον στάνταρ ηλεκτρικό SUV και μια έκδοση coupe με πιο σπορ σχεδίαση και εντονότερη κλίση στο πίσω μέρος της οροφής, όπως άλλωστε συνηθίζεται από τους κατασκευαστές και σήμερα. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα της υπάρχουσας Mustang Mach-E, το αμάξωμα της οποίας χαρακτηρίζεται ήδη ως coupe.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το παραπάνω προκύπτει και το δεύτερο σενάριο που κάνει λόγο για την «ολική επαναφορά» της δίπορτης Mustang με την παρουσίαση της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής γενιάς της. Εκτός και αν η στάνταρ έκδοση της δεύτερης γενιάς του ηλεκτρικού SUV της Ford φέρει πιο συμβατική και «τετραγωνισμένη» σχεδίαση για το πίσω μέρος της με στόχο τα ακόμη υψηλότερα επίπεδα πρακτικότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ