Δείτε το Ford GT να αγγίζει τα 500 km/h (Video)

Ford GT Speed Record

Ακραία τροποποιημένο, ένα Ford GT που αποδίδει 1.900 ίππους έσπασε το φράγμα των 500 km/h και έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου, ξεπερνώντας την SSC Tuatara.

Το ρεκόρ πέτυχε ο Johnny Bohmer, με το προσωπικό του Ford GT στην τεράστια ευθεία της πίστας δοκιμών Johnny Bohmer Proving Ground, που επίσης είναι της ιδιοκτησίας του. Όμως, αυτό το Ford GT δεν είναι σαν τα άλλα. Διαθέτει αλουμινένιο κινητήρα V8 biturbo που καίει βιοαιθανόλη, με το οποίο όταν ο Bohmer -δεν σπάει ρεκόρ ταχύτητας- κάνει ακόμα και τις καθημερινές του μετακινήσεις, και πάει τα παιδιά του στο σχολείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Άνοιξη του 2022, το hypercar SSC Tuatara είχε αγγίξει τα 474,76 km/h για σημειώσει το παγκόσμιο ρεκόρ τελικής ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής, στην ίδια πίστα δοκιμών, που βρίσκεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ και χρησιμοποιείται επίσης και από τη NASA και το Διαστημικό Κέντρο «John F. Kennedy» Space Center.

Όμως, τώρα το ρεκόρ της SSC Tuatara έσπασε από τον ίδιο τον Johnny Bohmer, με το Ford GT, στο πλαίσιο των δοκιμών της καινούριας κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας FuelTech FT600 και του νέας τεχνολογίας συστήματος traction control - που επέτρεψαν στον οδηγό να έχει το δεξί πόδι του στο πάτωμα από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η ταχύτητα των 500 km/h μετρήθηκε μέσω του VBox της Racelogic, και συγκεκριμένα του κιτ τηλεμετρίας VBox Performance Box Touch. Στο αυτοκίνητο είχαν επίσης τοποθετηθεί τέσσερις κάμερες Garmin Virb Ultra 30, η κεντρική μονάδα FuelTech και οδόμετρο της Racepak.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με όλες τις μετατροπές στο Ford GT, με το διπλό του turbo ο V8 αποδίδει περίπου 1.900 ίππους και 2.240 Nm ροπής. Για τον έλεγχο αυτής της τρομακτικής ισχύος έχει τοποθετηθεί ειδικά κατασκευασμένο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Για αυτό το τροποποιημένο Ford GT, που αποκαλείται Badd GT, από στάση τα 100 km/h έρχονται σε σχεδόν 2,5 δευτερόλεπτα και τα 160 km/h σε 5,3''. Δείτε και μόνοι σας την εκρηκτική του δύναμη, στο παρακάτω video:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ