Έρανος για να σωθεί αυτοκινητοβιομηχανία από την καταστροφή

sono

Φτάσαμε αισίως στο 2023, όμως το όνειρο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζονται μόνα τους χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια μπορεί να μην είναι τελικά τόσο κοντά όσο νομίζαμε.

Ένας από τους κατασκευαστές που καταβάλλει προσπάθειες να δημιουργήσει ένα ηλιακό ηλεκτρικό μοντέλο έχει χρεοκοπήσει, ενώ οι υπόλοιποι δύο αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Επίσης δεν έχουμε προς το παρόν, ούτε ιπτάμενα αυτοκίνητα, ούτε και αυτόνομα, αν και ο καιρός που θα τα δούμε στον δρόμο πλησιάζει.

Όσο αφορά λοιπόν τα ηλιακά EVs, βλέπουμε εδώ και χρόνια πρωτότυπα μοντέλα να εμφανίζονται, αλλά μέχρι στιγμής στη μαζική παραγωγή, κάποιο από αυτά δεν έχει φτάσει. Η εταιρεία Lightyear μπορεί να παρουσίασε στην έκθεση CES ένα αυτοκίνητο, αλλά πρόσφατα ανακοίνωσε την πτώχευσή της. Έως ότου βρεθούν νέοι επενδυτές, η δραστηριότητά της έχει σταματήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗsono b

Η Sono Motors με έδρα τη Γερμανία που αναπτύσσει ένα αρκετά φτηνότερο project ψάχνει και εκείνη, χρηματοδότηση ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την κατασκευή, του πολλά υποσχόμενου Sion. Τον περασμένο Δεκέμβριο χρειάζονταν κάτι παραπάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι ξεκίνησαν την καμπάνια «SaveSion». Μετά ζητούσαν από τον κόσμο που σκεφτόταν να αποκτήσει το αυτοκίνητο, να προκαταβάλει έως το 90% της αξίας του ή να προσφέρουν οικειοθελώς ένα ποσό όσοι θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα, σε δεύτερο χρόνο.

Έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε και ο στόχος των 50 ημερών που είχαν ζητήσει, δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Οι ελπίδες όμως δεν χάνονται, μια και χρειάζεται ένα 50% οικονομικής βοήθειας για να τον πιάσουν. Η νέα προθεσμία πάει τώρα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Οι κρατήσεις που έχουν γίνει, φτάνουν τα 47 εκατομμύρια ευρώ και θα ήταν κρίμα να εγκαταλειφθεί το σχέδιο τώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά την αμερικάνικη Aptera, η οποία φτιάχνει το δικό της αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορεί να φορτίζει με συνεχές ρεύμα, δηλαδή εξαιρετικά γρήγορα, υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Για να ξεκινήσει η παραγωγή χρειάζονται χρήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ