Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο έρχεται στην Ελλάδα -Με μηδενικό κόστος έως και 35 χιλιόμετρα την ημέρα

Ηλιακό αυτοκίνητο Ελλάδα

Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 πρόκειται ξεκινήσουν οι παραδόσεις του πρώτου ηλιακού αυτοκινήτου στον πλανήτη, το οποίο θα έρχεται στην πόρτα σου στην τιμή των 29.900 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου έπεσαν στο κενό, το project το οποίο ξεκίνησε από τη γερμανική Sono το 2016 θα έχει όπως όλα δείχνουν ευτυχές τέλος.

Κι αυτό γιατί το πρώτο απολύτως λειτουργικό και προσιτό ηλιακό αυτοκίνητο πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής μέσα στο επόμενο έτος και να πατήσει ακόμα και στην ελληνική άσφαλτο το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ηλιακό αυτοκίνητο Ελλάδα

Ο λόγος για το Sono Sion, το οποίο έχει περάσει πλέον στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξής της, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να προχωρήσουν στην παραγγελία του. Μέχρι σήμερα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεχθεί περισσότερες από 20.000 προπαραγγελίες γεγονός που προδιαγράφει μια εντυπωσιακή, για τα δεδομένα ενός άσημου ηλιακού αυτοκινήτου, εμπορική πορεία.

Ας δούμε τώρα τις τεχνικές προδιαγραφές του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Sono, οι οποίες φιλοδοξούν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ηλιακό αυτοκίνητο Ελλάδα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τον ηλεκτροκινητήρα των 163 ίππων και τους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας, το Sono Sion εφοδιάζεται με φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία ενσωματώνονται στις επιφάνειες του αμαξώματος και έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ηλεκτρική η ενέργεια, η οποία σε εβδομαδιαία βάση μπορεί κατά μέσο όρο να υποστηρίξει την κίνηση του αυτοκινήτου για 112 χιλιόμετρα, αριθμός που μπορεί να φτάσει έως και τα 245 χιλιόμετρα.

Ηλιακό αυτοκίνητο Ελλάδα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας διαθέτουν χωρητικότητα 54 kWh και στην περίπτωση που φορτιστούν πλήρως προσφέρουν αυτονομία μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων.

Οι εκτεταμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας και ο πλήρης κατάλογος συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας συμπληρώνει τις προδιαγραφές ενός οχήματος που έχει τη δυνατότητα να κινείται αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργειας, διανύοντας κάθε εβδομάδα έως και 245 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενικό κόστος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Sono Motors, όποιος παραγγείλει το μοναδικό για την ώρα μοντέλο της γκάμα της θα το παραλάβει από το σημείο το οποίο θα επιλέξει εκείνος, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία της παραγγελίας και της παραλαβής.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ