Η επόμενη μέρα του Μετρό: Ποιοι είναι οι 3 νέοι σταθμοί που ακολουθούν

stathmos metro peiraias aerodromio

Εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να μπει στις «ράγες» η νέα επέκταση του Μετρό που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Ένας μήνας συμπληρώνεται αύριο, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, από τα εγκαίνια των τριών σταθμών του Μετρό στον Πειραιά, που έχουν διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό τις μετακινήσεις των πολιτών.

Οι ράγες του μετρό, ωστόσο, δεν θα σταματήσουν να επεκτείνονται, μιας και ήδη δρομολογείται η κατασκευή των νέων σταθμών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και άλλων περιοχών του Λεκανοπεδίου.

Η επέκταση που ακολουθεί είναι αυτή της Γραμμής 2 προς Ίλιον, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για τη Δυτική Αττική, με προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ. Η επέκταση εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους και η ολοκλήρωσή της να υπολογίζεται σε περίπου 4 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
μετρό γραμμή 2 ίλιον

Σε πρώτη φάση η επέκταση θα αφορά στην κατασκευή 3 σταθμών, σε Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο. Οι σταμοί Παλατιανή και Ίλιον θα βρίσκονται επί της οδού Θηβών, με τον πρώτο να εδράζεται σε απόσταση περίπου 1.300 μ. βόρεια του σταθμού Ανθούπολη και ο σταθμός Ίλιον 1.000 βορειότερα του σταθμού Παλατιανής. Όσον αφορά τον τρίτο σταθμό (Άγιος Νικόλαος) θα βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον.

Μόλις παραδοθούν οι σταθμοί στο επιβατικό κοινό, οι μετακινήσεις θα γίνονται σε χρόνο… ρεκόρ, δεδομένου ότι το Ίλιον-Ομόνοια θα διαρκεί 15 λεπτά και το Ίλιον-Σύνταγμα περί τα 20 λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδιάζεται και η περαιτέρω επέκταση της «Κόκκινης Γραμμής», με 3 ακόμη σταθμούς σε Καματερό, Άνω Λιόσια – Ζεφύρι και Αχαρνές (Μενίδι). Πρόκειται, ωστόσο, για ένα έργο που η ωρίμανσή του βρίσκεται σε ιδιαίτερα πρώιμο στάδιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι υψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται και η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό, με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει Με ύψος 1,6 δισ. ευρώ αποτελεί το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας και σε πρώτο στάδιο αφορά την κατασκευή γραμμή μήκους 13 χλμ. με 15 νέους σταθμούς. Η παράδοση του έργου στο επιβατικό κοινό θα γίνει σε περίπου 8 χρόνια.

μετρό γραμμή 2 ίλιον

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ