Επιτρέπεται να οδηγείς με αποκριάτικη στολή; -Το πρόστιμο που σε περιμένει

στολή αποκριάς

Όσο και αν απογειώνουν το αποκριάτικο στιλ μας, ορισμένες στολές σίγουρα δεν ενδείκνυνται για οδήγηση και θέτουν τον οδηγό αντιμέτωπο με πρόστιμο.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται αυτές τις ημέρες ολόκληρη η Ελλάδα, με τη γιορτή να κορυφώνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Άτομα κάθε ηλικίας έχουν προμηθευτεί τις αποκριάτικες στολές τους και δηλώνουν έτοιμανα επιδοθούν σε ένα ξέφρενο γλέντι, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά των πόλεων.

Παρ’ όλα αυτά, το διάχυτο εορταστικό κλίμα που επικρατεί σε κάθε πόλη δεν θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για χαλάρωση, πολλώ δε μάλλον αν στοχεύουμε να κάτσουμε πίσω από το τιμόνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν και όσοι στοχεύουν να φορέσουν μια αποκριάτικη στολή που παρεμποδίζει τις κινήσεις του πίσω από το τιμόνι, κάτι που μπορεί να αποτελέσει αιτία πρόκλησης ατυχήματος.

Παράλληλα, μια άβολη αποκριάτικη στολή μπορεί να μας βάλει… στο στόχαστρο της Τροχαίας σε περίπτωση ελέγχου και να ακολουθήσει η βεβαίωση προστίμου.

Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την παράγραφο 2 του Άρθρου 13 «Οδηγοί» του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, «ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεων του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς».

στολή αποκριάς

Στην παραπάνω διάταξη… αντιβαίνουν δεκάδες στολές της αγοράς, που όσο αν εκτοξεύουν το αποκριάτικο στιλ μας, τόσο δεν ενδείκνυνται για οδήγηση. Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός που δεν έχει ελευθερία κινήσεων, τιμωρείται με πρόστιμο 100 ευρώ, ενώ αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για διάστημα 30 ημέρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
αποκριάτικη στολή στην οδήγηση

Τέλος, οι οδηγοί συστήνεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το αλκοόλ το οποίο αποτελεί μία από τις κατεξοχήν αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Στη χώρα μας, το όριο για να θεωρείται κάποιος οδηγός υπό την επήρεια μέθης βρίσκεται στα 0,50 γρ./λτ. σε περίπτωση αιμοληψίας ή 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα. Οι ποινές που προβλέπονται ξεκινούν από τα 200 ευρώ και μπορούν φτάσουν σε φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο έως τα 2.000 ευρώ. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ