Επίσημο: Με νέο κινητήρα το Peugeot 408

Peugeot 408 Hybrid

Ένας ακόμα κινητήρας έρχεται να προστεθεί στην ήδη γνωστή γκάμα του Peugeot 408, με τους Γάλλους να επενδύουν αυτή τη φορά στην υβριδική φύση του τρικύλινδρου βενζινοκινητήρα του 1,2 λίτρου.

Μια ακόμα υβριδική επιλογή έχει να παρουσιάσει το «οπλοστάσιο» του Peugeot 408 στην αγορά της γηραιάς ηπείρου μετά και την επίσημη ανακοίνωση της γαλλικής φίρμας.

Το νέο, ήπια υβριδικό σύνολο είναι χωρητικότητας 1,2 λίτρου και απόδοσης 136 ίππων και συνδυάζεται κατά αποκλειστικότητα με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων.

Η υβριδική έκδοση του Peugeot 408 έχει την ικανότητα να διανύει μικρές αποστάσεις με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, αξιοποιώντας την παρουσία ενός ηλεκτρικού μοτέρ απόδοσης 26 ίππων.

Peugeot 408 Hybrid
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, η ηλεκτρική αυτονομία του ήπια υβριδικού Peugeot 408 φτάνει έως και το 1 χιλιόμετρο, με μοναδική προϋπόθεση η ταχύτητα κίνησης να μην υπερβεί τα 30 χλμ./ώρα.

Κατά αυτόν τον τρόπο και με τη συμβολή της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, έως και το 50% μια αστικής διαδρομής μπορεί να καλυφθεί με μηδενικούς ρύπους.

Peugeot 408 Hybrid

Συνολικά, η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται στην κατανάλωση καυσίμου αγγίζει το 20% σε σχέση με τη συμβατική έκδοση του ίδιου κινητήρα.

Ταυτόχρονα, βέβαια, το ήπια υβριδικό σύστημα των 48V φροντίζει για την ομαλότερη απόδοση του θερμικού κινητήρα, «γεμίζοντας» τα όποια κενά μπορεί αυτός να παρουσιάζει ειδικά στις χαμηλές στροφές λειτουργίας.

Peugeot 408 Hybrid
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διάθεση του ήπια υβριδικού Peugeot 408 έχει ήδη ξεκινήσει στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, παράλληλα με τις ήδη γνωστές εκδόσεις, οι οποίες ξεκινούν από τους 130 ίππους και φτάνουν στις κορυφαίες plug-in υβριδικές διαμορφώσεις τους 225 ίππους.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι το ήπια υβριδικό σύνολο των 136 ίππων τοποθετείται τόσο στο Peugeot 3008 όσο και στο πρόσφατα ανανεωμένο 208, σε εκδόσεις των 100 και των 136 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ