Επίδειξη δύναμης από τον Ερντογάν -Δείτε το μεγαλειώδες κομβόι των «Made in Turkey» αυτοκινήτων (video)

Togg γέφυρα Τουρκία

Χιλιάδες αυτοκίνητα της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας προσήλθαν στην Κωνσταντινούπολη σχηματίζοντας μια εντυπωσιακή αυτοκινητοπομπή.

Εκατό χρόνια από τότε που ο Κεμάλ Ατατούρκ ίδρυσε τη σύγχρονη Τουρκία, μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συμπληρώθηκαν την Κυριακή 29 Οκτωβρίου.

Στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε μεγάλη στρατιωτιή παρέλαση, με χιλιάδες πολίτες να δίνουν το παρών για να θαυμάσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Αλλά αυτή δεν ήταν η μοναδική που ανύψωσε το πατριωτικό φρόνημα των γειτόνων.

Togg γέφυρα Τουρκία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Κωνσταντινούπολη προσήλθαν από κάθε γωνιά της Τουρκίας και δεκάδες ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου Togg T10X, που διέσχισαν ταυτόχρονα τη γέφυρα Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ, σχηματίζοντας μια μεγαλειώδη αυτοκινητοπομπή, με τις τουρκικές σημαίες να ανεμίζουν.

Πρόκειται για μια κίνηση με ισχυρό εθνικό και πατριωτικό συμβολισμό, δεδομένου ότι το μικρομεσαίο SUV, T10X, αποτελεί το πρώτο 100% “Made in Turkey” ηλεκτρικό αυτοκίνητο, φέροντας την υπογραφή της Togg, μιας κοινοπραξίας πέντε τουρκικών κολοσσών που από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της έτυχε της αμέριστης υποστήριξης του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Togg γέφυρα Τουρκία

Ο Σουλτάνος παρείχε σημαντική χείρα βοηθείας στην αυτοκινητοβιομηχανία με φοροαπαλλαγές, δάνεια με χαμηλά επιτόκια και παραχώρηση γης.

Η εμπορική πορεία του Togg T10X ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, και από την πρώτη στιγμή γνώρισε τεράστια ζήτηση. Συνολικά ενδιαφέρον για το αμιγώς ηλεκτρικό τουρκικό SUV εκδήλωσαν 177.000 άνθρωποι και μέχρι σήμερα έχουν «πατήσει» τους τροχούς τους στην άσφαλτο πάνω από 8.000 οχήματα, με την αυτοκινητοβιομηχανία να καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες για την αύξηση της παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η Togg επιθυμεί να κυριαρχήσει και εκτός των εγχώριων συνόρων, με τους διοικούντες της να προγραμματίζουν την εξαγωγή του μοντέλου στην Ευρώπη από το 2024, με μακροπρόθεσμο στόχο το brand να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Τ10Χ αρχικά διατίθεται στην πισωκίνητη έκδοση (θα υπάρξει και τετρακίνητη) με με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας είτε 52,4 kWh, είτε 88,5 kWh.

Togg t10x
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αμφότερες τις εκδόσεις η ιπποδύναμη ανέρχεται σε 218 ίππους και η ροπή σε 350 Νm, ενώ ανάλογα την μπαταρία, η αυτονομία κίνησης αντιστοιχεί σε 314 ή 523 χιλιόμετρα.

Το μοντέλο μήκους 4,6 μ. επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 7,4 δλ., ενώ η φόρτιση της μπαταρίας από το 20-80% σε ταχυφορτιστή 180 kW απαιτεί λιγότερο από μισή ώρα, σύμφωνα με την TOGG.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ