Εντυπωσιακή η BMW M4 Competition στο Nurburgring (Video)

BMW M4 Competition Nurburgring

Δείτε μέσα από το κόκπιτ της κορυφαίας έκδοσης της BMW M4 έναν πλήρη γύρο της πίστας του Nurburgring Nordschleife, την οποία το βαυαρικό σπορ αυτοκίνητο γύρισε με τον εντυπωσιακό χρόνο των 7:30 λεπτών.

Με οδηγό τον Christian Gebhardt, δοκιμαστή του περιοδικού Sport Auto, η M4 Competition ήταν 22 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη στην «πράσινη κόλαση», στην παλιά πίστα του βόρειου loop (Nordschleife) του Nurbiurgring, σε σχέση με την «απλή» Μ4 F82.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον twin-turbo εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 503 ίππων και το κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, ο τελικός της χρόνος ήταν 7 λεπτά και 30.79 δευτερόλεπτα, που είναι εντυπωσιακός - αλλά όχι και ταχύτερος από το 7:28 που είχε πετυχει η προηγούμενη γενιά της Μ4, στην «ελαφριά» έκδοση CTS. Είναι παρεμφερής, όμως, με τους χρόνους των Porsche 911 GT2 και Chevrolet Camaro ZL1, παρότι οι τελευταίες είναι σχυρότερες, αποδίδοντας 650 και 523 ίππους αντίστοιχα.

Πίσω στο Nordschleife, η M4 Competition που οδήγησε ο Gebhardt -νικητής 4 φορές σε αγώνες GT αυτοκινήτων στο Nurbungring- είχε όλα τα επιπλέον εξαρτήματα ενίσχυσης του κινητήρα - πέραν της προσαρμοζόμενης ανάρτησης, του ενεργού πίσω διαφορικού, του ρυθμιζόμενου tration contol και των ελαστικών Michelin Pilot Sport Cup 2.

Καθώς η BMW συνεχίζει να βελτιώνει την απόδοση της Μ4, ο χρόνος του 7:30 δεν αποκλείεται να πέσει κι άλλο με τις νέες εκδόσεις της Μ4 που έρχονται, μεταξύ άλλων με την προσθήκη τετρακίνησης για καλύτερη πρόσφυση - σε ολισθηρό οδόστρωμα ή στην πίστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε, στο παρακάτω video, τον συναρπαστικό γύρο του Gebhard μέσα από το κόκπιτ της BMW M4 Competition:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ