Στα σκαριά η ακραία BMW M4 CSL. Πότε έρχεται η M3 CS

BMW

Με το βλέμμα στις πίστες όλου του κόσμου, η BMW ετοιμάζει τις M3 CS και M4 CSL που έρχονται με χαμηλότερο βάρος και ακόμη μεγαλύτερη ισχύ.

Για εκείνους που θέλουν ακόμη υψηλότερη απόδοση από εκείνη που προσφέρουν οι νέες BMW M3 και M4 αλλά και οι ακόμη ισχυρότερες Competition (για πρώτη φορά στην ιστορία τους και με επιλογή για 4κίνηση), η BMW ετοιμάζει, νέες εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής με τα διάσημα διακριτικά CSL -Coupe Sport Leichtbau- που υποδηλώνουν τόσο την μεγαλύτερη ισχύ των κινητήρων τους όσο και το μειωμένο βάρος έναντι των υπόλοιπων εκδόσεων παραγωγής.

Σύμφωνα με το Bimmerpost.com, που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές, η BMW CSL θα είναι και η πρώτη από τις δύο που θα παρουσιαστεί στο κοινό με το ντεμπούτο της να πραγματοποιείται τον Ιούλιο του 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αναβαθμισμένος κινητήρας της θα είναι σίγουρα ισχυρότερος από τις εκδόσεις Competition των 510 ίππων με τις φήμες να κάνουν λόγο για αύξηση της ισχύος κατά 30 με 40 ίππους, στους 540-550. Όλοι τους θα φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός νέου αυτόματου κιβωτίου, ενώ αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπάρξει και επιλογή για χειροκίνητο κιβώτιο.

Παράλληλα, με εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και άλλων εξωτικών υλικων, το συνολικό βάρος θα πάρει την… κάτω βόλτα, ενώ βελτιωμένη αναμένεται να είναι τόσο η αεροδυναμική απόδοση όσο και η ρύθμιση της ανάρτησης, για ακόμη μεγαλυτερη απόλαυση σε περιβάλλον πίστας.

Αναφορικά με την παρουσίαση της 4θυρης BMW M3 CS, η αποκάλυψη της στο κοινό φαίνεται να έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους, ενώ και για τα δύο υψηλών επιδόσεων μοντέλα η παραγωγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ