Μαχητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε σε λεωφόρο του Michigan (Video)

A-10 Thunderbolt

Για πρώτη φορά μετά το β' παγκόσμιο πόλεμο ένα πολεμικό αεροκάφος -εσκεμμένα- προσγειώθηκε σε δημόσιο δρόμο στις ΗΠΑ, στην Alpena του Michigan, στο πλαίσιο άσκησης της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Η Εθνοφρουρά του Michigan είχε αποκλείσει από την κυκλοφορία ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου Michigan State Highway M-32, για τις ανάγκες της στρατιωτικής άσκησης «Northern Strike 21-2». Η άσκηση αυτή κατέληξε με την προσγείωση και απογείωση ενός θηριώδους μαχητικού A-10 Thunderbolt.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εικόνες που προέκυψαν ήταν εντυπωσιακές, διότι το A-10 Thunderbolt είναι ένα αληθινό πολεμικό τέρας. Δύο jet κινητήρες της General Electric του προσδίδουν ταχύτητα πτήσης 676 km/h, και στα φτερά και το υπογάστριό του διαθέτει επτά κάννες πυροβόλου όπλου Gatling. Οι τελευταίες από ύψος 1.200 μέτρων μπορούν να εξαπολύσουν ριπές σε στόχο διαμέτρου μόλις 12 μέτρων.

Τα δύο παρακάτω videos δείχνουν την προσγείωση (και την απογείωση, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα) του A-10 Thunderbolt στον αυτοκινητόδρομο Μ-32 - το πρώτο από το έδαφος και το δεύτερο από το κόκπιτ του πιλότου. Το τελευταίο δημοσίευσε ο αξιωματικός Alex Miller της 355ης Πτέρυγας της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, και περιλαμβάνει πλάνα και από την προετοιμασία της πτήσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ