Ποιά οχήματα θα δείξει η ΕΛΒΟ στη ΔΕΘ;

ATeMM ελβο

Ένα μέρος των ανανεωμένων δυνατοτήτων της, καθώς και μια προεπισκόπηση της νέας εποχής που διαμορφώνεται για τη διεθνή βιομηχανία ειδικού τύπου οχημάτων φιλοδοξεί να αναδείξει η ΕΛΒΟ με την παρουσία της στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, το περίπτερό της στην Έκθεση περιλαμβάνει μία πρόταση που συνδυάζει τον υπάρχοντα εξοπλισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις υψηλής τεχνολογίας υβριδικές δυνατότητες του μέλλοντος. Συγκεκριμένα παρουσιάζει το ATeMM (All Terrain electric Mission Module),  ένα αυτόνομο υβριδικό σύστημα πολλαπλών αποστολών και πεδίων επιχειρήσεων που μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε υφιστάμενο όχημα και να το μετατρέψει σε 6x6 ή 8x8 πλατφόρμα με πλήρη αυτάρκεια σε θέματα ενέργειας κατά την επιχειρησιακή δράση, δίνοντας του επιπλέον ισχύ και εκτός δρόμου δυνατότητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ελβο

Πρακτικά πρόκειται για ένα αυτόνομο τρέιλερ, με ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων, που μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε όχημα και να του παρέχει ισχύ σε κάθε είδους έδαφος. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα έως 200 kWh και μπορεί να φορτίζει είτε μέσω ανάκτησης ενέργειας από το όχημα είτε μέσω ηλιακών πάνελς. Παράλληλα, σε δύσκολα σημεία, όπου απαιτούνται ειδικοί ελιγμοί, το εν λόγω ρυμουλκούμενο μπορεί να κινείται και αυτόνομα.

ελβο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με το SK Group

Το SK Group είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός αμυντικός όμιλος στο Ισραήλ, με εγκαταστάσεις σε Ισραήλ, ΗΠΑ, Ασία, Λατινική Αμερική και τώρα στην Ευρώπη στην ΕΛΒΟ. Το Group ασχολείται παράλληλα με την real estate ανάπτυξη. To SK Group εξάγει σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, και έχει εμπειρία στην ιδιωτικοποίηση και στη μεταφορά τεχνολογίας, ενώ επενδύει σε R&D και νέες τεχνολογίες. Το SK Group περιλαμβάνει την IWI- έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές πυροβόλων και φορητών όπλων, την Meprolight - μια παγκόσμια δύναμη σε ηλεκτρο-οπτικά συστήματα και εφαρμογές λέιζερ, την Camero-Tech- παγκόσμια πρωτοπόρο στις λύσεις Sense-Through-The-Wall (STTW), την Uni-Scope - με ευρεία εμπειρία στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση περισκοπίων για θωρακισμένα οχήματα, την , Israel Shipyards- με αντικείμενο την κατασκευή και επισκευή εμπορικών και πολεμικών πλοίων και ένα διεθνές λιμάνι, και πολλά άλλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ