Εμφάνιση-έκπληξη του νέου Fiat 600 στην Ιταλία

Fiat 600 Liguria

Το πολυαναμενόμενο νέο Fiat 600 έκανε μια ακόμη εμφάνιση: μετά τη Ρώμη, βρέθηκε και στην κεντρική πλατεία της πανέμορφης πόλης Lerici της Ιταλίας, στο πλαίσιο ενός ακόμη τηλεοπτικού γυρίσματος.

Τα γυρίσματα διαξάγονταν για συνεχείς ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας της Liguria, και στον περίφημο Κόλπο των Ποιητών της ιταλικής ριβιέρας, πριν συνεχιστούν στην Piazza Garibaldi στο κέντρο του Lerici.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Fiat τοποθέτησε ένα νέο 600 γκρι χρώματος μέσα σε έναν γκρι κύλινδρο, καθώς φημολογείται ότι η κεντρική ιδέα της διαφήμισης είναι να κάνει το κοντράστ μεταξύ του γκρι χρώματος και της μαγευτικής παλέτας χρωμάτων της επαρχίας της Liguria με το σλόγκαν «Όχι άλλο γκρι».

Σύμφωνα με τις φήμες, η εταιρεία του Τορίνου δίνει τόσο μεγάλη έμφαση στο νέο της δημιούργημα που έχει έρθει σε επαφή για τα διαφημιστικά σποτ του με δύο μεγάλους αστέρες του Hollywood: τον Leonardo di Caprio και τον Johnny Depp. Ο τελευταίος βρισκόταν στην περιοχή ον τελευταίο καιρό για το Φεστιβάλ των Καννών.

Το νέο Fiat 600, το καινούριο B-SUV της ιταλικής εταιρείας στη θέση του 500Χ, θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις 4 Ιουλίου 2023. Αλλά οι εικόνες αυτές, πρώτα από τη Ρώμη και έπειτα από το Lerici, αποκαλύπτουν πλήρως το σχεδιασμό του: τα εμπρός LED φωτιστικά σώματα (με μια οριζόντια γραμμή στο κέντρο τους), το έμβλημα 600 στο ρύγχος, τον ιδιαίτερο προφυλακτήρα με τον δικτυωτό αεραγωγό και με το έμβλημα 600 και την ιταλική σημαία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πίσω φωτιστικά σώματα ακολουθούν το τρισδιάστατο σχέδιο εκείνων του Fiat 500, αλλά επίσης διαθέτουν ένα νέο οριζόντιο τμήμα στο κέντρο τους. Αντίστοιχες με του citycar είναι και οι χειρολαβές, σε ένα αυτοκίνητο που δείχνει να αποπνέει το ιταλικό στιλ στο αμάξωμά του που καλύπτει τα ίδια μηχανικά μέρη με το νέο Jeep Avenger και με την επερχόμενη συμπαγή Alfa Romeo Brennero.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, το μήκους 4,20 μέτρων Fiat 600 θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα STLA-Small, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα παραγωγής και αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσής του δίπλα στις θερμικές/υβριδικές. Στη δεύτερη περίπτωση αναμένουμε -στη βασική έκδοση- την τοποθέτηση του κινητήρα 1.2 Turbo 100 ίππων με μηχανικό κιβώτιο και κίνηση εμπρός.

Στην πρώτη, το ηλεκτρικό Fiat 600 φημολογείται ότι θα διαθέτει μπαταρία μεγέθους 54 kWh που θα του προσφέρει αυτονομία 400 χιλιομέτρων, με δυνατότητα φόρτισης έως και 100 kW, με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 156 ίππων. Όμως, για όλα αυτά εκκρεμεί η επιβεβαίωσή τους την 4η Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ