Οι Έλληνες ψηφίζουν Βουλγαρία και Τουρκία για τη βενζίνη τους -Τι συμβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα

Βενζινάδια Βουλγαρία Τουρκία

Σε δυσμενή οικονομική θέση έχουν περιέλθει τα πρατήρια καυσίμων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα, εξαιτίας της πρακτικής πολλών οδηγών να επιλέγουν γειτονικές χώρες για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων τους.

Το διαρκές φλερτ της τιμής της βενζίνης με το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ/λίτρο, ακόμα και στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα τη χώρας, έχει αναγκάσει πολλούς οδηγούς να αναζητούν τρόπους ώστε να μειώσουν το κόστος ανεφοδιασμού των οχημάτων τους.

Σε περιοχές μάλιστα που συνορεύουν με γειτονικές χώρες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να… ξενιτευτούν μόνο και μόνο για να γεμίσουν τη δεξαμενή του αυτοκινήτου τους με φθηνότερη βενζίνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι η πρακτική αυτή ενέχει το ρίσκο της προμήθειας καυσίμων χαμηλότερης ποιότητας, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τη μακροζωία ενός αυτοκινήτου, η εξοικονόμηση εκατοντάδων ευρώ σε ετήσια βάση καθιστά τη μεθοδολογία αυτή εξαιρετικά δημοφιλή σε όσους κατοικούν ή δραστηριοποιούνται στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα κοντά στους συνοριακούς σταθμούς της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

Ωστόσο ο ανεφοδιασμός οχημάτων εκτός ελληνικών συνόρων δημιουργεί ένα ακόμα πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει με τα πρατήρια καυσίμων που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και τα οποία βλέπουν ημέρα με την ημέρα τις διελεύσεις οχημάτων να μειώνονται σε αριθμό.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των βενζινοπωλών, Μαρία Ζάγκα, Έλληνες οδηγοί περνούν στη Βουλγαρία και την Τουρκία ώστε να προμηθευτούν φθηνότερη βενζίνης, καθώς σε αυτές τις χώρες η φορολογία που βαραίνει τα υγρά καύσιμα είναι χαμηλότερη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρία Ζάγκα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι επαγγελματίες στη βόρεια Ελλάδα πεθαίνουν εξαιτίας των συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργείται στις συνοριακές περιοχές της χώρας, εξαιτίας του διαφορετικού φορολογικού καθεστώτος και των συγκριτικά χαμηλότερων τιμών διάθεσης των υγρών καυσίμων.

Φυσικά αυτό το φαινόμενο δεν είναι νέο, ωστόσο, κάθε φορά που παρατηρείται αύξηση στην τιμή της βενζίνης, αυτομάτως ενισχύεται καθώς όλοι αναζητούν τον τρόπο ώστε περιορίσουν το κόστος κίνησης των οχημάτων τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ