Ελλάδα: Οδηγός ταξί περνούσε τα φανάρια με κόκκινο - Έχασε το δίπλωμα για πάντα

taxi

Στη σύλληψη ενός 52χρονου οδηγού ταξί ο οποίος παραβίαζε κατ’ εξακολούθηση τους ερυθρούς σηματοδότες προέβη η ΕΛΑΣ.

Ο οδηγός κατηγορείται, επίσης, ότι εισέπραξε από δύο γυναίκες ένα ποσό που ήταν διπλάσιο από αυτό που έδειχνε το ταξίμετρο.

Με πρόστιμο συνολικού ύψους 2.400 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης δια βίου θα τιμωρηθεί οδηγός ταξί που περνούσε… αέρα τα φανάρια, ενώ εισέπραττε μεγαλύτερο κόμιστρο του επιτρεπόμενου.

Πρόκειται για έναν 52χρονο ημεδαπός οδηγό ταξί, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη 30 Μαρτίου από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, την ίδια ημέρα επιβίβασε στο όχημά του δύο γυναίκες έξω από Νοσοκομείο, με προορισμό μια περιοχή του Λεκανοπεδίου. Κατά την αποβίβαση, όμως, των γυναικών, ο οδηγός κατηγορείται ότι απαίτησε και εισέπραξε διπλάσιο ποσό από αυτό που ανέγραφε το ταξίμετρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
taxi odigos xaros kokkino fanari

Επιπλέον, δεν ακολούθησε την προτεινόμενη από τις πελάτισσες διαδρομή, επιδεικνύοντας πέραν των άλλων επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά, παραβιάζοντας 3 φορές τον ερυθρό σηματοδότη.

Ο 52χρονος οδηγός συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, ενώ περαιτέρω του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 2.400 ευρώ.

Ακόμα, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία με την αρμόδια Περιφερειακή Ενότητα, ώστε να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησής του δια βίου, συνεπεία της καθ’ υποτροπή, (3 φορές μέσα σε 5 έτη) παραβίασης ερυθρού σηματοδότη.

Όπως ανακοινώνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε μια προσπάθεια να εμπεδωθεί στους μετακινούμενους πολίτες το αίσθημα ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ