Ελλάδα: Άνοιξαν 19 σπίτια και έκλεψαν πολυτελή αυτοκίνητα αξίας άνω του 1 εκ. ευρώ

κλεμμ

Τα μέλη της συμμορίας παραβίαζαν τα τουριστικά ακίνητα ώστε να αποκτήσουν τα κλειδιά των πολυτελών οχημάτων.

Έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ανακάλυψαν κάποιοι επιτήδειοι για να κλέβουν χωρίς κόπο πολυτελή αυτοκίνητα. Τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν τουριστικά καταλύματα ώστε να αφαιρέσουν τα κλειδιά των πολυτελών οχημάτων και στη συνέχεια να τα οδηγούν εκτός συνόρων σε άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και η Αλβανία!

Ειδικότερα τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν συστηματικά πολυτελή καταλύματα τουριστών στην Χαλκιδική με σκοπό τον εντοπισμό των κλειδιών ακριβών οχημάτων ώστε να μπορούν να κλέβουν κυριολεκτικά χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση και να αποκομίζουν τεράστια κέρδη από αυτά.

Ωστόσο κάποιο από τα μέλη της συμμορίας εντοπίστηκε από τις Αρχές να οδηγεί ένα δηλωμένο κλεμμένο πολυτελές αυτοκίνητο και ξεκίνησε η έρευνα της Αστυνομίας καθώς υπήρχαν πολλές καταγγελίες για κλοπές πολυτελών οχημάτων με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας στην περιοχή της Χαλκιδικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά οι Αρχές συνέλαβαν τρία άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία σε ακόμη 3 συνεργούς τους καθώς φέρεται ότι έχουν κλέψει 19 πολυτελή αυτοκίνητα η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την αφαίρεση πολυτελών οχημάτων μεγάλης χρηματικής αξίας.

Ως προς την μεθοδολογία τους, εντόπιζαν πολυτελή οχήματα παραθεριστών στη Χαλκιδική και στη συνέχεια παραβίαζαν τις οικίες τους, με στόχο τον εντοπισμό των κλειδιών τους και την αφαίρεση των οχημάτων.

Για την επίτευξη των στόχων της εγκληματικής οργάνωσης είχαν συγκεκριμένους ρόλους, που αφορούσαν τον συντονισμό της εγκληματικής οργάνωσης («εγκέφαλος»), τον εντοπισμό των θυμάτων τους, την τέλεση των κλοπών και την μεταφορά των οχημάτων, με τελικό προορισμό χώρα του εξωτερικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, το τελευταίο τρίμηνο, ενέχονται συνολικά σε 18 κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής, εκ των οποίων τα 7 κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν, σε 1 κλοπή οχήματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε 1 κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας από σταθμευμένο όχημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, από τις οικίες αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.

Ο ένας από τους συλληφθέντες εντοπίστηκε σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πολυγύρου, να οδηγεί κλεμμένο όχημα αλλοδαπού, το οποίο είχε κλαπεί μετά από διάρρηξη τουριστικού καταλύματος στη Χαλκιδική.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών εντοπίστηκαν και οι άλλοι δύο συλληφθέντες, καθώς επιχείρησαν να παραλάβουν κλεμμένο όχημα που αφαίρεσε συνεργός τους το προηγούμενο διάστημα από περιοχή της Χαλκιδικής, με σκοπό να το μεταφέρουν στο εξωτερικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παραπάνω όχημα είχαν αποκρύψει σε περιοχή της Κοζάνης, όπου εντοπίστηκε με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας και κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν τα κλειδιά του ενός κλεμμένου οχήματος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ