«Εκρηκτική» Ferrari SF90 Spider 1.109 ίππων από τη Novitec

Ferrari SF90 Spider Novitec

O βαυαρικός οίκος μετατροπών αποκάλυψε τη νέα Ferrari που εμπλούτισε με το «άγγιγμά» της, μια SF90 Spider γεμάτη ανθρακονήματα, και πλέον ικανή για την επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία του Stetten έχει κατά καιρούς ενισχύσει πολλές νέες Ferrari, αλλά αρχικά με την SF90 Stradale καταπιάστηκε για πρώτη φορά με την πρόκληση της ενίσχυσης ενός cavallino με υβριδική μονάδα ισχύος. Τώρα ήρθε και η σειρά της SF90 Spider. Οι μηχανολόγοι της Novitec, για το σκοπό αυτό, εξέλιξαν διαφορετική χαρτογράφηση της twin-turbo μονάδας των 4.0 λίτρων, και νέο σύστημα εξάτμισης υψηλής απόδοσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά συνέπεια, αύξησαν την απόδοση του κινητήρα κατά 109 ίππους, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς της υβριδικής μονάδας ισχύος -μαζί με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες- να αγγίζει συνολικά τους 1.109 hp. Αυτό κατεβάζει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,4 δευτερόλεπτα, και ανεβάζει την τελική ταχύτητα πάνω από τα 340 km/h.

Πέραν των μηχανικών μερών, η Novitec προχώρησε και στην αναβάθμιση του αμαξώματος με νέα εξαρτήματα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Τα ανασχεδίασε, μάλιστα, όπως αποδεικνύει η νέα εμπρός (spoiler) και πίσω πτέρυγα, οι αεραγωγοί και τα μικρά πτερύγια στο πλάι και ο διαχύτης στην ουρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή, σε συνεργασία με την εταιρεία Vossen σχεδίασε και εξέλιξε νέες ζάντες, διάστασης 21 ιντσών, και παράλληλα χαμήλωσε το ύψος από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά εμπρός και 25 χιλιοστά πίσω. Όλα αυτά κάνουν ακόμη πιο εκθαμβωτικό το ιταλικό supercar, κι αυτό συνεχίζεται και στο εσωτερικό, που είναι εμπλουτισμένο με περισσότερες επενδύσεις από Alcantara.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ