Το «άγγιγμα» της Novitec ανέβασε τη Ferrari SF90 Stradale στους 1.109 ίππους

Ferrari SF90 Stradale Novitec

Το νέο δημιούργημα του Maranello που «έπεσε στα χέρια» του οίκου μετατροπών Novitec, η Ferrari SF90 Stradale, απέκτησε 109 παραπάνω ίππους και έγινε ένα δέκατο ταχύτερο στο σπριντ 0-100 Km/h.

Η Novitec, που έχει ήδη τροποποιήσει τη Ferrari F8 Spider και έχει επίσης παρουσιάσε τη Ferrari F8 N-Largo το πέτυχε με δύο τρόπους: ο ένας ήταν η τροποποίηση της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας του 4λιτρου V8 twin-turbo κινητήρα, και ο άλλος η τοποθέτηση εξειδικευμένου συστήματος εξάτμισης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τους δύο αυτούς τρόπους η ισχύς ανέβηκε στους 1.109 ίππους, εκ των οποίων φυσικά οι 220 hp αποδίδονται από τους τρεις ηλεκτροκινητήρες του υβριδικού συστήματος - έναν στον πίσω άξονα και από έναν σε κάθε εμπρός τροχό.

Με την αύξηση της ισχύος κατά 10 τοις εκατό, έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε ένα δέκατο του δευτερολέπτου λιγότερο, δηλαδή σε 2,4 έναντι 2,5''. Αντίστοιχα, η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 200 km/h επιτυγχάνεται σε 6,3 δευτερόλεπτα, δηλαδή σε 4 δέκατα λιγότερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελική ταχύτητα δεν ανακοινώθηκε από τη Novitec, αλλά ξεπερνά τα 340 km/h. Αυτό που επιβεβαίωσε ο οίκος μετατροπών είναι ότι έχει βελτιωθεί η απόκριση στο γκάζι, αλλά και η ροπή στις επιταχύνσεις από τις εξόδους των στροφών.

Η αναβάθμιση του κινητήρα συμπληρώθηκε και με άλλες βελτιώσεις του ιταλικού supercar: οι αλλαγές στα ελατήρια μείωσαν το ύψος από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά εμπρός και 25 χιλ. πίσω, χαμηλώνοντας έτσι και το κέντρο βάρος και αποκομίζοντας τα αντίστοιχα οφέλη στη συμπεριφορά στις στροφές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τις αισθητικές προσθήκες, αυτές είναι σχετικά περιορισμένες. Εντοπίζονται στην εμπρός πτέρυγα με αφαιρούμενα πλευρικά στοιχεία, στην προσθήκη ανθρανημάτινων τμημάτων στο καπό, στις εξειδικευμένες ζάντες 20 ή 21 ιντσών και -προαιρετικά- στους ανασχεδιασμένους θόλους των τροχών. Τέλος, στο εσωτερικό η Novitec προσθέτει νέες επενδύσεις δέρματος και Alcantara, στο χρώμα της επιλογής του κάθε αγοραστή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτόν τον καιρό και η Ferrari εξελίσσει μια αναβαθμισμένη εκδοχή της SF90 Stradale, που έχει την προσωρινή ονομασία Versione Speciale στους διαδρόμους του Maranello. Ωστόσο, η αναβάθμιση της ιταλικής εταιρείας είναι κυρίως αεροδυναμική, για τη βελτίωση της πρόσφυσης του αυτοκινήτου στην πίστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ