Με «μισές» πόρτες το Jeep Gladiator στην Αμερική

Jeep Gladiator Half Doors

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι μικρότερου μεγέθους πόρτες είναι ένα ευρέως διαδεδομένο στοιχείο της off-road οδηγικής εμπειρίας, κι έτσι η Jeep τις διαθέτει -μετά το Wrangler- και στο Gladiator.

Μία από τις βασικές χρησιμότητες των μικρότερων θυρών, πέραν της πιο άμεσης επαφής με τα στοιχεία της φύσης, είναι η επιπλέον ορατότητα που προσφέρουν κατά το πέρασμα από δύσβατα σημεία - ειδικά αν ο οδηγός αφαιρέσει τα πλαστικά παράθυρα που ανοίγουν με φερμουάρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προφανώς, για να διατίθενται στην παραγωγή, έχουν λάβει όλες τις εγκρίσεις ασφαλείας - ωστόσο ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει στην κατοχή του παράλληλα και τις κανονικού μεγέθους πόρτες και μπορεί με ευκολία να τις τοποθετεί όταν πρόκειται να κινηθεί στην άσφαλτο ή να ταξιδέψει.

Η αντικατάσταση των θυρών γίνεται σε ευκολία, καθώς και στις δύο περιπτώσεις «κουμπώνουν» στα ίδια σημεία με το αμάξωμα και έχουν αντίστοιχες συνδέσεις των καλωδιώσεων - διότι οι μισές πόρτες καλύπτουν κανονικά τη λειτουργία των ηλεκτρικών καθρεπτών, και το ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου (blind-spot detection).

Κατά συνέπεια, το κόστος των έξτρα μικρότερου μεγέθους θυρών στις ΗΠΑ φτάνει στα 4.590 δολάρια (3.916 Ευρώ), με την προϋπόθεση ότι το Gladiator θα έχει τη μαύρη Sunrider μαλακή οροφή και κάλυμμα της καρότσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ