Η Xiaomi θα αναστήσει την Saab;

Saab 9-3

O κινεζικός κολοσσός τεχνολογίας θέλει να εισβάλει στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η συγκεκριμένη είδηση δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και η Xiaomi έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στα προϊόντα τεχνολογίας και μικροκινητικότητας που διαθέτει και θέλει να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά αυτοκίνητου. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το πραγματοποιήσει είναι να επενδύσει σε ένα όνομα με ιστορία και δυνητικό αγοραστικό κοινό. Και η Saab είναι μία από αυτές τις εταιρείες.

Οι δραστηριότητες της Saab Automobile έχουν διακοπεί εδώ και περίπου μια δεκαετία λόγω οικονομικών προβλημάτων, με την NEVS (National Electric Vehicle Sweden) που έχει στην κατοχή της τα περιουσιακά στοιχεία της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας να μην έχει παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια κάποιο δείγμα γραφής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Saab Xiaomi C&M 2

Σύμφωνα με αναφορές στον διεθνή Τύπο, ο κινεζικός επενδυτικός όμιλος Evergrande που έχει στην κατοχή του την NEVS και κατά συνέπεια την Saab, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, με αποτέλεσμα να σκέφτεται την πώληση της NEVS μαζί με τα περιουσιακά της στοιχεία. Και ένας από τους μελλοντικούς μνηστήρες της Saab είναι η Xiaomi.

Το ποσοστό του αυτοκινητικού τμήματος της Evergrande που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση είναι της τάξης του 65%, όμως η Xiaomi θέλει να αποκτήσει τα πλήρη δικαιώματα των εταιριών που απαρτίζουν το συγκεκριμένο τμήμα (Faraday Future, Hengchi κ.α.), με σκοπό την άμεση εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτός μοιάζει και ο μοναδικός τρόπος για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και να αναστηθεί η ιστορική Saab από την Xiaomi, ανοίγοντάς της τον δρόμο για την δημιουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων με λογότυπο τον σκανδιναβικό δράκο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ