Δύο Tesla έφτασαν στους πρόποδες του Έβερεστ (Video)

Tesla Everest

Η Tesla Κίνας δημοσίευσε ένα video της εκπληκτικής διαδρομής των δύο Tesla Model X και Model Y προς τα 5.200 μέτρα των Ιμαλαΐων, και κάτω από τη σκιά της υψηλότερης βουνοκορφής του πλανήτη.

Μια τέτοιου είδους ανάβαση σε τόσο μεγάλο υψόμετρο είναι μια τεράστια πρόκληση για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Δύο Κινέζοι, όμως, κατάφεραν αυτό το ταξίδι, διάρκειας 5 ημερών και απόστασης 5.500 χιλιομέτρων, μέχρι την ορειβατική βάση που βρίσκεται στα 5.200 μέτρα των Ιμαλαΐων - από όπου οι ορειβάτες ξεκινούν την περιπέτειά τους προς την κορυφή του Έβερεστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πάτησε αυτοκίνητο της Τesla σε αυτό το σημείο. Όπως είπαν οι Κινέζοι αυτού του εγχειρήματος, χρειάστηκε να κάνουν κάποιες τροποποιήσεις στα δύο ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα για την επίτευξή του - αλλά δεν διευκρίνησαν τι είδους.

Σε όλο το ταξίδι τους από την Κίνα προς το Θιβέτ και το Νεπάλ χρησιμοποίησαν το δίκτυο των φορτιστών Tesla Superchargers. Ωστόσο, στη διαδρομή έχαναν αρκετή από τη φόρτιση διανυκτερεύοντας στα αυτοκίνητα, με τον κλιματισμό αναμμένο. Για τους παγωμένους δρόμους ήταν εφοδιασμένοι με αλυσίδες για τα ελαστικά.

Παρότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που έφτασε ένα Tesla σε αυτή τη βάση των ορειβατών του Έβερεστ, πολλά άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν σημειώσει ανάλογο ρεκόρ. Το ρεκόρ Γκίνες μεγαλύτερου υψόμετρου στο οποίο έχει αναρριχθεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατέχει το Volkswagen ID.4 GTX, που πρόσφατα ανέβηκε σε υψόμετρο 5.816 στο ηφαίστειο Uturunci της Βολιβίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ