Ο δρόμος με τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες: Ένα ταξίδι που όλοι πρέπει να κάνουμε

trollstigen norway

Χιλιάδες είναι οι φίλοι της οδήγησης που επισκέπτονται τον φιδίσιο δρόμο Trollstigen ώστε να θαυμάσουν τους επιβλητικούς καταρράκτες που απλώνονται στα φιορδ.

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τα ταξίδια σε διαδρομές που έχουν θέα τη θάλασσα, με την παραλία και τις ατελείωτες βουτιές σε παγωμένα, κρυστάλλινα νερά.

Υπάρχουν, ωστόσο, και αυτοί που δεν συγκινούνται με τις διακοπές σε παραθαλάσσιους παραδείσους και ως εκ τούτου προτιμούν να αποδράσουν σε καταπράσινα βουνά. Πιστός συνοδοιπόρος τους το αυτοκίνητο, με το οποίο ελίσσονται στις φουρκέτες των βουνοπλαγιών και γίνονται ένα με τη φύση.

Για αυτούς τους… καλοκαιρινούς αντιρρησίες δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από τον δρόμο Trollstigen στη Νορβηγία, όπου η οδήγηση μέσα στη φύση χαρίζει μοναδικές συγκινήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
νορβηγία ομορφότερος δρόμος καταρράκτες

Γνωστό και ως το «μονοπάτι των Troll», το Trollstigen βρίσκεται στον δήμο Rauma του νομού Møre og Romsdal, και αποτελεί μέρος του επαρχιακού δρόμου Fylkesvei 63  ο οποίος ενώνει την πόλη Åndalsnes  με το χωριό Valldal.

Με μήκος 55 χλμ., το Trollstigen είναι ανοικτό στην κυκλοφορία μόνο από τα τέλη της άνοιξης και μέχρι την αρχή του καλοκαιριού, μιας και κατά τον χειμώνα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες που πολλαπλασιάζουν τον βαθμό επικινδυνότητας.

Πρόκειται για τον πιο γνωστό δρόμο της Νορβηγίας που έχει πλέξει τον μύθο του χάρη στις 11 φουρκέτες που απλώνονται στα φιόρδ, φτάνοντας σε υψόμετρο 858 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

νορβηγία ομορφότερος δρόμος καταρράκτες
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι απότομες πλαγιές, η ατελείωτη παρουσία πρασίνου, οι λίμνες και οι ψηλοί καταρράκτες συνθέτουν ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο που ενδείκνυται για εξερεύνηση.

Στα 700 μέτρα υπάρχει ένας χώρος στάθμευσης όπου οι οδηγοί μπορούν να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητό τους και στη συνέχεια να κατευθυνθούν σε ένα μπαλκόνι από όπου μπορούν να «χαζέψουν» τις απλωμένες φουρκέτες, αλλά και τον εντυπωσιακό καταρράκτη Stifgossen που «γλύφει» την βουνοπλαγιά.

Ο φιδίσιος δρόμος Trollstigen αποτελεί ατραξιόν για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες σε ετήσια βάση. Μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, από τον δρόμο διέρχονται πάνω από 2.000 αυτοκίνητα την ημέρα, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν να εξερευνήσουν το τοπίο με το ποδήλατό τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια του Trollstigen έγιναν στις 31 Ιουλίου του 1936 από τον Βασιλιά Χάακον Ζ (Haakon VII) της Νορβηγίας, ενώ το καλοκαίρι του 2005 έγιναν έργα σταθεροποίησης πρανούς για την αποτροπή των κατολισθήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ