Αυτή είναι η ομορφότερη διαδρομή με αυτοκίνητο στον κόσμο

amalfi omorfoteri diadromi

Παρά τις αναρίθμητες διαδρομές ξεχωριστού κάλλους με τις οποίες είναι προικισμένη η χώρα μας, καμία δεν προσφέρει το θέαμα της Amalfitana, στη γειτονική μας Ιταλία.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η θερινή περίοδος, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να έχουν φορτώσει στα αυτοκίνητά τους τα «μπαγκάζια» τους και να ξεχύνονται μαζικά σε προορισμούς δίπλα στο κύμα της θάλασσας.

Αλήθεια, ποιος δεν εκτιμά τις στιγμές που βρίσκεται ξαπλωμένος πάνω στην ξαπλώστρα και πίνει αμέριμνος το ποτό του, έχοντας αφήσει στην άκρη τις σκοτούρες της δουλειάς και της καθημερινότητας;

Η έναρξη, ωστόσο, της περιόδου ανεμελιάς και χαλάρωσης δεν ξεκινά από τη στιγμή που πατήσουμε το πόδι μας στον τόπο των διακοπών μας. Aλλά από την ώρα που κάτσουμε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου μας, τραβώντας πλώρη για το ξενοδοχείο μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διότι σε ένα ταξίδι η μισή γοητεία κρύβεται στον προορισμό, και η άλλη μισή… στην διαδρομή που ακολουθούμε μέχρι να φτάσουμε σε αυτόν.

amalfi ομορφότερη διαδρομή

Στη χώρα μας, οι διαδρομές αστείρευτου κάλλους είναι πραγματικά αναρίθμητες. Παρ’ όλα αυτά, (ίσως) καμία διαδρομή δεν συγκρίνεται με την Ακτή του Αμάλφι, ένα τμήμα της ακτογραμμής στη νότια Ιταλία με θέα στο Τυρρηνικό Πέλαγος και τον κόλπο του Σαλέρνο που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς ολόκληρης της Ιταλίας και αγαπημένο μέρος των απανταχού jet setters.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλο το μήκος της ακτής καλύπτει ο συγκλονιστικός «αιωρούμενος» δρόμος 163 (ή Amalfitana) που συνδέει τις πόλεις Amalfi – Positano – Sorrento. Έχει μήκος άνω των 50 χλμ. και διατρέχει μια πληθώρα γραφικών χωριών που απλώνονται πάνω στους λόφους, συνθέτοντας ένα μοναδικό θέαμα.

amalfi ομορφότερη διαδρομή

Διασχίζοντας με το αυτοκίνητό μας την Ακτή του Αμάλφι θα σαγηνευτούμε από το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο: Από τη μία μεριά ξεδιπλώνεται ο καταπράσινος λόφος με τα παστέλ χρώματος σπιτάκια και από την άλλη δεσπόζουν τα κρυστάλλινα νερά του Τυρρηνικού Πελάγους.

Παρ’ όλα αυτά, η μοναδικής ομορφιάς διαδρομή κρύβει και μερικές παγίδες, δεδομένου ότι υπάρχουν σημεία όπου ο δρόμος στενεύει απότομα και μετά βίας μπορεί να φιλοξενήσει δύο αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι λίγα, άλλωστε, τα περιστατικά που κατά τις μετωπικές συναντήσεις λεωφορείων προκλήθηκε πραγματικό χάος, με την κυκλοφορία να διακόπτεται για αρκετές ώρες.

Ξεχωριστό χαρακτήρα στην Amalfatina δίνουν επίσης και οι φουρκέτες που απλώνονται στους λόφους, και απαιτούν από τον οδηγό να έχει διαρκώς εστιασμένη την προσοχή του στον δρόμο και να μην αφήνεται να παρασυρθεί από τη σαγηνευτική θέα που σερβίρεται μπροστά του.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ