Δώρο φιλίας του Ερντογάν – Σε ποιον χάρισε το νέο αυτοκίνητο της Τουρκίας (video)

Togg T10X 1

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας συνεχίζει να περιοδεύει στην κεντρική Ασία και να κάνει δώρα σε διάφορους ηγέτες που συναντά.

Ο Πρόεδρος του Καζακστάν, Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγιεφ , έλαβε προημερών το ηλεκτρικό SUV της Togg ως δώρο από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Togg T10X 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Togg T10X αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας και η υλοποίησή του ξεκίνησε το 2017, με την συγχρηματοδότηση από έξι μεγάλες τουρκικές εταιρείες.

Το αυτοκίνητο που δόθηκε ως δώρο στον Πρόεδρο Τοκάγιεφ είναι ένα T10X σε μαύρη απόχρωση. Η επίσημη έναρξη της εμπορικής διάθεσης του νέου ηλεκτρικού SUV στην εγχώρια αγορά της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο.

Togg T10X 3

Το νέο SUV της Togg διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία με κινητήρα στον πίσω άξονα και μία με κινητήρα και στους δύο (τετρακίνητο), με το πισωκίνητο να αποδίδει 218 ίππους και 350 Nm και το τετρακίνητο 435 ίππους και 700 Nm.

Πέρα από τις δύο εκδόσεις κινητήρα, το νέο Togg T10X προσφέρεται και με δύο πακέτα μπαταριών χωρητικότητας 52,4 ή 88,5 kWh, με την αυτονομία που προσφέρουν να φτάνει τα 314 χλμ. και τα 523 χλμ. αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Togg T10X 7

Η πισωκίνητη έκδοση επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 7,4 δλ., ενώ η φόρτιση της μπαταρίας από το 20-80% σε ταχυφορτιστή 180 kW απαιτεί λιγότερο από μισή ώρα, σύμφωνα με την Togg. Η ισχυρότερη τετρακίνητη έκδοση απαιτεί για την ίδια μέτρηση 4,8 δλ.

To Togg T10X είναι διαθέσιμο σε 6 χρώματα αμαξώματος, ενώ ξεχωρίζει για τον hi-tech χαρακτήρα του, παρουσία μοντέρνων ψηφιακών οθονών τόσο για το σύστημα πολυμέσων τόσο για τον πίνακα οργάνων, αλλά και ηχοσυστήματος με 12 ηχεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ