Πόσο εύκολα σπάει το παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου; (Video)

παρμπρίζ αυτοκινήτου

Μπορεί να σπάσει το παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου με μια δυνατή γροθιά, ή χρειάζεται σφυρί; Οι μηχανικοί του καναλιού Normal Guy Supercar στο YouTube έκαναν το πείραμα.

Πριν βιαστείτε να σκεφτείτε ότι πρόκειται για μια click-bait περίπτωση ενός πλούσιου Youtuber που ψάχνει τη δημοσιότητα με μια ακόμα σαχλαμάρα, πρέπει να σας πούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά σε μια 458 που πουλήθηκε ήδη στο νέο της ιδιοκτήτη αλλά προηγουμένως χρειαζόταν αντικατάσταση του παρμπρίζ λόγω ενός μικρού ραγίσματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, οι μηχανικοί του καναλιού Normal Guy Supercar βρήκαν μπροστά τους μια ευκαιρία: να φτιάξουν ένα μικρό video για την ανθεκτικότητα του παρμπρίζ της Ferrari 458, μιας και έτσι κι αλλιώς θα το αντικαθιστούσαν.

Η πρώτη τους προσπάθεια έγινε με μια δυνατή γροθιά, που πιο πολύ πλήγωσε το χέρι παρά το τζάμι. Όμως, με τη δεύτερη γροθιά εμφανίστηκε η πρώτη πολυδιπάσπαση του γυαλιού, στις άκρες του παρ-μπριζ. Μετά από αρκετές επαναλήψεις, που αύξαναν όλο και περισσότερο το εμβαδόν του θρυμματισμού, εντέλει οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν σφυρί για να αποτελειώσουν τη δουλειά.

Η Ferrari 458 είναι μία από τις πιο εμπορικές και σημαντικές σύγχρονες δημιουργίες του Μαρανέλο. Είναι το τελευταίο μη-υβριδικό cavallino -αποκλειστικά- με τον κινητήρα V8, χωρητικότητας 4.5 λίτρων από απόδοσης 570 ίππων και 540 Nm ροπής. Συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, είναι φυσικά πισωκίνητο, ενώ στην έκδοση 458 Speciale αποδίδει με το ίδιο μοτέρ 605 hp.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ