Διαψεύδει η McLaren την εξαγορά από την Audi

McLaren Artura

Αίσθηση προκάλεσε στον κόσμο της αυτοκίνησης αλλά και των αγώνων, το δημοσίευμα του βρετανικού Τύπου που ήθελε την Audi να εξαγοράζει το McLaren Group.

Το Group περιλαμβάνει τόσο τη McLaren Automotive όσο και τη McLaren Racing που μεταξύ των υπόλοιπων αγωνιστικών δραστηριοτήτων (IndyCar, Extreme E), έχει και την ιστορική ομάδα της Formula 1.

Υπάρχουν καιρό οι φήμες και είναι δεδομένο πως το VW Group έχει πάρει την απόφαση να μπει στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, είτε με το brand name της Audi, είτε με της Porsche. Ή και με τα δύο!

Παρότι τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από πολλές πηγές, πέρα του επίμαχου δημοσιεύματος του Autocar, το McLaren Group έσπευσε να το διαψεύσει κατηγορηματικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση έλεγε:

«Το McLaren Group γνωρίζει πως υπάρχει δημοσίευμα που υποστηρίζει πως πουλήθηκε στην Audi. Αυτό είναι πλήρως ανακριβές και η McLaren προσπαθεί να αποσυρθεί το συγκεκριμένο άρθρο. Η τεχνολογική στρατηγική της McLaren αφορούσε πάντα συνεργασίες και συζητήσεις με διάφορους συνεργάτες και προμηθευτές, μεταξύ των οποίων και αυτοκινητοβιομηχανίες, ωστόσο, δεν υπάρχει αλλαγή στη δομή της ιδιοκτησίας του McLaren Group».

Να σημειώσουμε πως σε αυτό δεν ανήκει πια η McLaren Applied Technologies, που τον περασμένο Αύγουστο πουλήθηκε στην Greybull Capital.

Επίσης, το 33% της McLaren Racing πουλήθηκε πρόσφατα στην MSP Sports Capital, έναντι 220 εκατομμυρίων ευρώ. Κι αυτή η κίνηση έδωσε λύση στα οικονομικά προβλήματα του ομίλου, που εντάθηκαν με την έλευση της παγκόσμιας πανδημίας, με αποτέλεσμα την απόλυση 1.200 ανθρώπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη γκάμα της McLaren Automotive υπάρχουν αυτή τη στιγμή η GT, η Artura, η 765LT και η 765LT Spider, η 720S και η 720S Spider, η Senna, η Senna GTR, η Speedtail και η Elva.

Στη Formula 1, η McLaren αγωνίζεται με οδηγούς τους Lando Norris και Daniel Ricciardo και είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, με 256 βαθμούς. Εκεί, συνεργάζεται με τη Mercedes η οποία της παρέχει τους κινητήρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ