Δεν άργησε ούτε μια μέρα η σπορ μεταμόρφωση του νέου Toyota Prius

Toyota Prius TRD GR Parts

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ώρες από τα αποκαλυπτήρια του νέου Toyota Prius του 2023, και ήρθαν οι πρώτες εικόνες της σπορτίφ του μεταμόρφωσης από την αμερικανική TRD, με μια σειρά προσθηκών από τα αξεσουάρ της Gazoo Racing.

Η πέμπτη γενιά του εμβληματικού υβριδικού ιαπωνικού αυτοκινήτου είναι -εκτός από πιο όμορφη- και η πιο σπορτίφ από όλες, και αυτό ήταν από μόνο του ό,τι έπρεπε για το αμερικανικό σπορ και αγωνιστικό παράρτημα της Toyota, την Toyota Racing Development στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Toyota Prius 2023
Toyota Prius 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εμπλούτισε με μια σειρά από τα σπορ αξεσουάρ GR Parts, του καταλόγου της Gazoo Racing: με ένα δυναμικότερο κάτω χείλος στον εμπρός προφυλακτήρα, με δύο μικρά πτερύγια στην απόληξη του αμαξώματος -στο άνω χείλος της πέμπτης πόρτας-, καθώς και με διαφορετικές, λίγο μεγαλύτερες ζάντες με αεροδυναμικά σχεδιαστικά στοιχεία.

Οι διακριτικές αλλά σαφείς σπορτίφ «πινελιές» της TRD, άλλωστε, συνδυάζονται με τις ενισχυμένες μονάδες ισχύος της νέας γενις του Prius. Αποδίδουν 200 ή 220 ίππους, και στη δεύτερη περίπτωση προσφέρουν στο ιαπωνικό hybrid επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,6 δευτερόλεπτα. Είναι πάνω από δύο δευτερόλεπτα ταχύτερο από την προηγούμενή του γενιά, ενώ το GR86 δεν είναι παρά μόνο μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο.

Αν σας φαίνεται παράξενο ότι το σύμβολο της ενεργειακής αποδοτικότητας και προπάτορας των σύγχρονων υβριδικών αυτοκινήτων απέκτησε μια σπορτίφ έκδοση, τουλάχιστον σε εμφάνιση, πρέπει να γνωρίζετε ότι η Toyota προσδίδει αυτή την προσωπικότητα στο Prius εδώ και ήδη πέντε χρόνια. Το Prius+, όπως το γνωρίζαμε στην Ευρώπη, προσφέρονταν και σε έκδοση GR Sport στην ιαπωνική αγορά από το 2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ